Siria: Regimul de la Damasc extinde perioada pentru revendicările de proprietate post-război

Publicat:

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a modificat o lege controversată privind proprietăţile care i-a alarmat pe refugiaţi şi ţările care îi găzduiesc, oferindu-le proprietarilor mai mult timp să îşi înregistreze revendicările de terenuri, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Legea 10, adoptată în aprilie, dădea guvernului de la Damasc dreptul să regândească zonele urbane distruse de război sau care au fost construite fără aprobare oficială sau acte de proprietate, ca parte a eforturilor sale de reconstrucţie.


Citește și : Kremlinul respinge acuzaţiile finlandeze că Rusia ar fi perturbat în mod deliberat semnalul GPS în timpul exerciţiilor NATO desfăşurate în Norvegia

Legea le dădea oamenilor iniţial un termen de doar 30 de zile după ce o zonă a fost inclusă în planul de redezvoltare să arate că erau proprietari acolo şi să aplice pentru compensaţii – un interval de timp despre care organizaţiile de ajutorare au spus că este imposibil de respectat de către refugiaţi.

Duminică seară, Assad a emis Legea 42, care extinde perioada la un an şi aduce şi alte schimbări, inclusiv posibilitatea pentru reclamanţi să beneficieze de mai mult timp pentru a ataca verdictele în apel şi să facă acest lucru prin instanţele normale în locul unei comisii judiciare speciale.

Persoanele ale căror proprietăţi sunt deja înregistrate în registrul guvernamental nu mai trebuie să îşi dovedească dreptul de proprietate.

Autorităţile locale din Siria nu au anunţat încă ce zone vor să redezvolte prin Legea 10, astfel că impactul măsurii sau felul în care i-ar putea afecta pe deţinătorii de proprietate nu au fost încă testate.

Citește și : Juncker se declară „preocupat în mod moderat” de relaţia Italiei cu Uniunea Europeană

În timpul celor şapte ani de conflict armat din Siria, jumătate din populaţia de 22 de milioane de persoane, cât era înregistrată înainte de război, şi-a părăsit locuinţele, circa cinci milioane refugiindu-se în străinătate.

În haosul războiului, multe clădiri guvernamentale au fost distruse, împreună cu registrele de proprietate, în timp ce refugiaţii şi alte persoane strămutate şi-au pierdut cartea de identitate sau actele de proprietate, ceea ce înseamnă că este nevoie de mult timp pentru a-şi demonstra drepturile de proprietate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.