Sistemul de avertizare la cutremur în SUA este disponibil acum şi pe Coasta de Vest

Publicat:

Sistemul de avertizare timpurie la cutremur din Statele Unite emite, începând de marţi, alerte şi către utilizatorii de telefoane mobile din regiunile continentale de pe Coasta de Vest, relatează DPA, potrivit agerpres.

După mai mulţi ani în care sistemul s-a aflat în dezvoltare, utilizatorii de telefonie mobilă din statul Washington, din nord-vestul ţării, au obţinut în cele din urmă acces la sistemul de avertizare timpurie la cutremur prin alerte transmise pe telefonul mobil.


Citeşte şi: Joe Biden vrea să se vadă cu Putin luna viitoare – Black News

Sistemul de alertă pentru utilizatorii de telefonie mobilă a fost lansat la Los Angeles la sfârşitul anului 2018 şi a fost extins în restul Californiei la sfârşitul anului 2019.

În martie, utilizatorii de telefoane mobile din Oregon, învecinat cu statul Washington, au început să primească acces la sistemul de alerte timpurii la cutremur.

Începând de marţi, toţi utilizatorii de telefoane mobile de pe Coasta de Vest, de la frontiera canadiană până la frontiera mexicană, sunt eligibili să primească avertismente timpurii, cu o perioadă cuprinsă între câteva secunde şi chiar mai mult de un minut până la resimţirea seismului.

Citeşte şi: Dreapta spaniolă câştigă alegerile regionale din Madrid – Black News

Funcţionarea acestui sistem se bazează pe faptul că viteza sistemelor actuale de comunicaţii este superioară vitezei de propagare a undelor seismice.

”Acum, toate cele trei state (Washington, Oregon, California – n.a.) vor primi alerte transmise către telefoane mobile”, a declarat Robert de Groot, seismolog la Institutul american de geofizică (USGS) şi responsabil de comunicare pentru sistemul său de avertizare timpurie ShakeAlert.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.