Situaţia din tabăra de refugiaţi Rukban din Siria este una “disperată” (PAM)

Publicat:

Un grup de ajutor al ONU a atras atenţia sâmbătă că situaţia umanitară dintr-o tabără de refugiaţi din deşert în Siria unde sunt blocate mii de persoane este una “disperată”, relatează DPA, scrie agerpres.

“Situaţia umanitară de la Rukban este disperată. Este deşert aici, nu creşte aproape nimic”, a spus Marwa Awad, o purtătoare de cuvânt a Programului Alimentar Mondial (PAM) din Siria.


Citește și : Pompeo a oferit Congresului SUA o informație recentă despre investigația privind uciderea lui Khashoggi (Departamentul de Stat)

“Este una dintre cele mai grave situaţii umanitare pe care le-am văzut vreodată”, a declarat ea pentru DPA.

Miercuri, ONU, în colaborare cu Semiluna Roşie Arabă, a expediat cel mai mare convoi de ajutor al său către miile de refugiaţi din tabăra Rukban din apropiere de graniţa cu Iordania.

Convoiul a inclus peste 130 de camioane cu făină, porţii de mâncare gata preparate, suplimente pentru copii şi femei însărcinate, haine şi materiale educaţionale, conform unui comunicat al Semilunii Roşii.

Tabăra este situată în sudul Siriei şi găzduieşte circa 40.000 de sirieni strămutaţi.

“Nu avem acces, nu te poţi duce cu ajutor şi apoi să te întorci la ei”, a spus Marwa Awad. “Am dublat asistenţa deoarece nu ştim când ne vom putea întoarce”, a adăugat ea, potrivit căreia majoritatea refugiaţilor din tabără sunt femei şi copii.

Majoritatea refugiaţilor de la Rukban au fugit din zonele din estul Siriei care au căzut sub controlul grupării extremiste Stat Islamic şi au rămas acolo după ce autorităţile Iordaniene au închis graniţa.

Citește și : Majoritatea țărilor membre UE sunt de acord cu reformele privind drepturile de autor

În iunie 2017, Iordania a declarat regiunea Rukban drept zonă militară după un atac revendicat de Stat Islamic care a avut ca ţintă un post de frontieră din apropiere, omorând şase soldaţi.

De atunci, Iordania a refuzat să redeschidă frontiera, spunând că soluţia este de a-i ajuta pe refugiaţi să revină la locuinţele lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.