Situaţia pandemiei covid-19 în Iran

Publicat:

Oficiali iranieni şi-au exprimat sâmbătă îngrijorarea faţă de o ”recrudescenţă” a contaminărilor cu noul coronavirus în Iran, cea mai afectată ţară de pandemie în Orientul Mijlociu, relatează AFP, potrivit news.ro .

În timp ce Republica islamică marchează prima zi a Ramadanului, Ministerul Sănătăţii a anunţat 76 de morţi din cauza covid-19, care cresc bilanţul oficial la 6.650 de decese.


Citește și : Bilanţul pandemiei de COVID-19 a ajuns la peste 197.000 de morţi la nivel global (AFP)

Statul a autorizat – de la 11 aprilie – numeroase magazine să redeschidă treptat, însă oficiali sanitari au avertizat cu privire la un nou val de contaminare cu noul coronavirus, a cărui răspândire a încetinit de la începutul lui aprilie, potrivit datelor oficiale.

Coordonatorul luptei împotriva maladiei în capitală, Alireza Zali, a criticat, potrivit agenţiei de presă Isna, ”redeschideri în pripă” şi apreciază că ”acest lucru ar putea să creeze noi valuri de maladie la Teheran şi să complice controlul epidemiei”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianouche Jahanpour, a anunţatcă Iranul înregistrează în total 89.328 de contaminări – dintre care 1.134 înregistraţi în ultimele 24 de ore – de la începutul epidemiei în Iran, în februarie.

Jahanpour a avertizat din nou populaţia că nu este vorba încă despre o renunţare la reglementările cu privire la distanţarea socială şi consemnele de igienă.

”În anumite provincii, precum Gilan (nord), Qom (centru) şi Mazandaran (nord), unde am depus eforturi mari să controlăm epidemia, observăm semen ale unei noi recrudescenţe” a cazurilor, a declarat la televiziunea de stat directorul Departamentului pentri boli infecţioase de la Ministerul Sănătăţii Mohammad Mehdi Gouya.

Iranul a anunţat primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus la Qom, un oraş sfânt şiit şi un important centruu de pelerinaj.

”Constatăm o creştere a numărului cazurilor, mai ales în provinciile cele mai vizitate în mod tradiţional (de turişti sau pelerini iranieni)”, a precizat Gouya.

Citește și : Scoţia vrea să scoată blasfemia de sub incidenţa penală

Iranienii se pot deplasa – de zece zile – între provincii, în urma unei interdicţii de mai multe săptămâni.

Unii observatori – atât din ţară, cât şi din străinătate – estimează că numărul victimelor epidemiei în Iran este subestimat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.