X

Slusari spune că avem suficient gaz pentru toată iarna

Slusari spune că avem suficient gaz pentru toată iarna

Cantitatea de gaze naturale cumpărată este suficientă pentru tot sezonul rece, ținând cont de faptul că deja simțim constant schimbări climatice. Declarația îi aparține directorului executiv al Asociaţiei „Forţa Fermierilor”, Alexandru Slusari.

„Energocom a procurat vara-toamna circa 600 de milioane m3, la un preț foarte bun. Am menționat nu o dată că prețurile sunt mult mai mici decât oferta Gazpromului conform contractului. Cifrele finale foarte curând compania le va publica”, susține Alexandru Slusari, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt – Stiripesurse.md

Potrivit lui, cantitatea cumpărată de gaz este suficientă pentru tot sezonul rece. Mai mult, pentru a evita orice risc, Slusari spune că Energocom a procurat suplimentar niște volume mici de gaze naturale.

Slusari spune că avem suficient gaz pentru toată iarna

„Important este că noi am calculat foarte minuțios cantități necesare și nu am repetat greșeala Guvernului din anul trecut, când gazul a fost procurat cu exces de zel și la prețuri mari. Anume acele tranzacții sunt cauza principală că se menține mult timp tariful mare la gaz. Am consumat acest gaz până în septembrie”, susține Slusari.

De asemenea, acesta a menționat că, în prezent, Ministerul Energiei și Energocom fac tot posibilul și uneori imposibilul pentru a reduce tariful la gaze, întrucât „economia națională a fost pusă pe brânci în mare parte în urma gazului nepermis de scump și fiecare lună, fiecare zi acum contează”.

Tags: Alexandru SlusariEnergocomForța Fermierilorgazegazprom
Categorii: EconomieȘtirile zilei