Smogul toxic închide sute de școli din Bangkok

Publicat:

Un număr de 437 de şcoli din Bangkok se vor închide de miercuri la prânz (05.00 GMT) până vineri din cauza smogului toxic cu care capitala Thailandei se confruntă de la sfârşitul anului trecut, au indicat autorităţile locale, citate de DPA, potrivit agerpres.

“Pentru a preveni apariţia unor probleme serioase de sănătate în rândul şcolarilor, este mai bine ca aceştia să nu vină la şcoală pentru moment”, a indicat miercuri reporterilor viceguvernatorul Bangkok-ului, Kriangyos Sudlapa.


Citește și: Juan Guaido NU mai are voie să iasă din Venezuela

Edilii capitalei preconizează mai multe măsuri pentru reducerea smogului toxic, printre care pulverizarea cu suc de trestie de zahăr – folosit pentru reducerea numărului de particule de praf – cu ajutorul a 50 de drone deasupra oraşului joi, a precizat Kriangyos.

În ultima lună, indicele calităţii aerului din Bangkok (AQI) a depăşit adesea 150 de puncte, un nivel considerat “nesănătos”, iar miercuri dimineaţa a ajuns la 183 puncte.

Citește și: Aterizare neobișnuită la Caracas! Un avion plin cu ruși a ajuns în capitala Venezuelei

Mulţi rezidenţi din Bangkok au fost văzuţi purtând pe faţă măşti speciale anti-poluare, pentru filtrarea PM2.5 – particule fine, cu diametrul sub 2,5 microni, care pot ajunge în adâncul plămânilor, fiind potenţial letale.

Potrivit unui alt viceguvernator al Bangkok-ului, Taweesak Lertprapan, smogul toxic care acoperă în prezent capitala Thailandei este cauzat în principal de trafic şi de lucrările de construcţie, în contextul în care, pe străzile acesteia, circulă în prezent circa 10 milioane de vehicule.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.