Șoc în Parlament! Avocații lui Șor apără și interesele unor angajați BEM cercetați în frauda bancară

Publicat:

Șoc în Parlament! Avocații lui Șor apără și interesele unor angajați BEM cercetați în frauda bancară

Avocații care apără interesele penalului fugar Ilan Șor, condamnat în frauda bancară, ar apăra și interesele unor angajați ai Băncii Naționale (BNM) în instanță.

Citește și: Guvernul a aprobat crearea Agenției Naționale pentru Securitate Cibernetică


Deputații au aflat cu stupoare aceste detalii în cadrul audierilor în plen pe marginea recuperării banilor în dosarul „Frauda bancară”.

Mai mult, avocații lui Șor care-i apără și pe angajații BNM vizați în dosarele asociate, sunt achitați din banii statului. Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a precizat că este  vorba despre doi angajați ai BNM vizați în dosar, însă,  nu a precizat suma exactă achitată pentru avocații acestora.

„Noi, la fel ca și în bancul cela – oile se temeau de lup, dar până la urmă au fost mâncate de cioban și câine. Noi suntem ca nebunii… din banii statului noi plătim un avocat a lui Șor care reprezintă interesele lui Șor.  Cum se întâmplă minunea asta numai la noi în Moldova?”, a menționat deputatul PAS, Lilian Carp.

La rândul său, guvernatorul BNM a declarat că acționează conform legii și nu este în drept să dicteze angajaților „ce avocați să aleagă”.

„Conform legii, noi le restituim cheltuielile pentru apărare. Noi nu decidem ce avocat să aleagă. Nu banca angajează avocații. Ș-apoi, avocatul nu ezte mama sau tata inculpatului, pot acorda servicii oricui”, a motivat Armașu, care s-a declarat împăcat  cu propria conștiință la acest capitol și că nu există temei legale pentru demiterea angajaților vizați în dosar.

În plenul Legislativului au mai fost invitați reprezentanți ai CNA, SIS, PA, ARBI, Ministerul Finanțelor. Discuțiile ar urma să aibă loc pe parcursul a mai multor ședințe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.