Socialistul luxemburghez Marc Angel, ales vicepreşedinte al Parlamentului European în locul Evei Kaili

Publicat:

Parlamentul European l-a ales miercuri pe eurodeputatul socialist luxemburghez Marc Angel în funcţia de vicepreşedinte, în locul grecoaicei Eva Kaili, arestată într-un caz de corupţie, transmit AFP şi EFE, potrivit agerpres.

Parlamentul European numără 14 vicepreşedinţi, cărora preşedintele, în prezent malteza Roberta Metsola, le deleagă anumite misiuni şi care pot prezida dezbaterile şi şedinţele de vot.


Citește și : Fostul preşedinte rus Medvedev, revoltat de un subiect de discuţie la Davos, ‘e o ruşine’

La câteva zile după încarcerarea sa în Belgia, Eva Kaili a fost demisă din funcţia de vicepreşedinte al PE şi exclusă din grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D).

Miercuri, în urma unui vot secret în hemiciclul de la Strasbourg, luxemburghezul Marc Angel, 59 ani, eurodeputat din 2019 şi membru al grupului S&D, a fost ales vicepreşedinte în locul ei, cu 307 voturi pentru, în turul al doilea de scrutin.

Alături de Marc Angel au mai candidat italianca Annalisa Tardino (grupul Identitate şi Democraţie, extrema dreaptă), care a obţinut 185 voturi, şi ecologista franceză Gwendoline Delbos-Corfield (98 voturi).

Primul grup parlamentar, cel al PPE (dreapta), şi cel de-al treilea, Renew (centrişti şi liberali), nu au prezentat candidaţi proprii, în urma unui acord politic de repartizare a anumitor funcţii politice între partide.

Citește și : Macron şi Meloni au avut un schimb de opinii înaintea summitului UE din februarie

Autorităţile belgiene au inculpat patru persoane, printre care eurodeputata elenă Eva Kaili, fostă vicepreşedinte a PE, şi fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri, sub acuzaţia de primire de bani lichizi şi cadouri din partea Qatarului pentru a influenţa luarea deciziilor referitoare la emirat, care a respins acuzaţiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.