Șoferii prinşi beți la volan vor fi pedepsiți mai dur

Publicat:

Șoferii prinşi beți la volan vor fi pedepsiți mai dur

Șoferii susțin proiectul de lege conform căruia conducătorii auto prinși în stare de ebrietate și care provoacă accidente rutiere soldate cu vătămarea gravă a sănătății sau decesul persoanei, riscă până la 15 ani de închisoare.

Unele persoane spun că pedepsele pentru șoferii beți la volan trebuie să fie mai dure, întrucât, de cele mai multe ori, anume ei provoacă accidente rutiere grave, transmite Moldova1.md.


„Cred că este o lege destul de bună din motiv că trebuie să fim responsabili în momentul în care ne urcăm la volan, trebuie să avem grijă atât de noi cât și de persoanele care la fel participă în trafic pe lângă noi”, a spus o femeie.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

„Sunt de acord, ar trebui cât mai aspre. În primul rând trebuie să se gândească că el dacă face accident și strică mașina asta este fer, dar mai sunt vieți omenești. Eu cred că nu i-a dat dreptul nimeni la un șofer să îl omoare pe cineva sau să-l facă invalid”, a spus un bărbat.

Potrivit amendamentelor care vor fi examinate în lectura a doua, depășirea limitei de viteză și accidentele din cauza alcoolului ar putea fi calificate drept infracțiuni intenționate. Propunerea legislativă exclude posibilitatea de eschivare de la răspundere.

Șoferii prinşi beți la volan vor fi pedepsiți mai dur

„Avem situații multiple în care conducători auto fiind sub influențe alcoolice sau narcotice produc accidente rutiere, cauzează daune inclusiv și veți umane. Este necesar să intervenim cu alte mecanisme deoarece mecanismele care sunt la moment aplicate se pare că nu sunt suficient de eficiente în contextul țări noastre”, a spus Olesea Stamate, șeful comisiei juridice a Parlamentului.

Astfel, șoferii beți care provoacă accidente fatale și fug de la fața locului, vor primi cel mult 15 ani de închisoare. În situația în care nu au cauzat decese, perioada de detenție va fi de la trei la șapte ani. Un an de închisoare este pedeapsa cea mai dură pentru un șofer beat care nu este implicat într-un accident rutier.

Totodată, cei prinși beți la volan vor fi lipsiți de dreptul de a conduce. Parlamentul a aprobat în lectură finală instituționalizarea testului antidrog. În prezent, șoferii beți sau drogați sunt pedepsiți cu muncă neremunerată în folosul comunității și cu anularea dreptului de a conduce.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.