Șoigu vrea dublarea producției rusești de rachete antiaeriene

Publicat:

Șoigu vrea dublarea producției rusești de rachete antiaeriene

Rusia îşi va creşte de peste două ori producţia de rachete antiaeriene în 2024, a susținut marţi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la capătul unei inspecţii efectuate la întreprinderi din oraşul Ekaterinburg, situat la poalele Munţilor Ural, relatează agenția de presă EFE, citată de Agerpres.

„S-a înregistrat o creştere considerabilă a volumului de producţie. Referitor la rachetele de care avem nevoie pentru sistemele noastre de apărare antiaeriană, vom avea o creştere de peste două ori. Sperăm ca pe parcursul acestui an programul să fie realizat pe deplin”, a declarat Şoigu, citat de contul Telegram al Ministerului rus al Apărării, potrivit stiripesurse.


Citește și : Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Şoigu a vizitat întreprinderea Novator din cadrul consorţiului Almaz-Antei, care produce rachete de croazieră Kalibr şi Iskander, precum şi fabrica Kalinin, care produce rachete antiaeriene S-300B şi Buk, precizează EFE.

„Dar există o serie de probleme-cheie pe care trebuie să le soluţionăm (pentru creșterea producției de rachete, n. red.). Ele trebuie rezolvate destul de energic. Este vorba despre fabricarea de propulsoare şi de ajustarea sistemelor de lansare”, a spus Şoigu.

 

În ocazii anterioare, atât Serghei Șoigu, cât şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, au susținut că industria militară a Rusiei a reuşit să-şi dubleze şi uneori chiar să-şi tripleze producţia de armament şi echipamente militare, în special vehicule blindate şi tancuri, notează EFE.

Ministrul rus al Apărării a condus vineri o ședință dedicată producţiei militare pentru a răspunde nevoilor invaziei din Ucraina, prilej cu care a declarat că Rusia a reuşit să-și „multiplice producţia principalelor tipuri de armament şi muniţie”.

Deși face anunțuri despre creşterea producţiei de arme și muniții în contexul plasării unei părți considerabile a economiei ruse în stare de război, totuși Putin cumpără obuze din Coreea de Nord, care dispune de stocuri uriaşe de muniţie de fabricaţie sovietică, remarcă The Moscow Times.

Citește și : Deputații BCS se plâng la Curtea Constituțională

După cum au constatat Statele Unite şi Coreea de Sud, regimul de la Phenian a furnizat Rusiei aproximativ un milion de obuze. Ulterior, potrivit experţilor, livrările de obuze ar fi putut creşte cu încă jumătate de milion de obuze.

Potrivit comandantului unui pluton ucrainean, forțele armate ale Kievului sunt nevoite în prezent să se descurce cu 2.000 de obuze pe zi. În paralel, conform estimărilor UE, invadatorii ruși consumă aproximativ 20.000 de obuze pe zi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoltenberg: Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară

Stoltenberg: Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară Premierul ungar Viktor Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară, a declarat vineri,...

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul licitației...

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri în...

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a emis astăzi mandate de arestare pe un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.