Solicitanţii de azil din UK ar putea fi găzduiţi în baze militare şi pe barje

Publicat:

Solicitanţii de azil din Marea Britanie vor fi găzduiţi în baze militare dezafectate, pe feriboturi şi barje, în cadrul planurilor guvernamentale vizând reducerea cheltuielilor, relatează miercuri PA Media şi dpa, potrivit agerpres.

Sunt avute în vedere în acest sens două situri ale forţelor aeriene RAF, Wethersfield şi Scampton, potrivit unui anunţ pregătit de ministrul pentru imigraţie, Robert Jenrick, în efortul de a diminua suma de 6,8 milioane de lire sterline pe zi pe care guvernul susţine că o cheltuieşte pe găzduirea solicitanţilor de azil la hotel.


Citeşte şi: Preşedinta BCE a fost uşor rănită într-un accident rutier – Black News

Ministrul de externe James Cleverly a criticat ideea utilizării unei baze RAF din circumscripţia sa, cum este Wethersfield, iar fostul ministru conservator Sir Edward Leigh a criticat la rândul său folosirea bazei din Scampton pentru găzduirea de refugiaţi.

În ce priveşte folosirea de feriboturi şi barje, o sursă guvernamentală a indicat că este o “direcţie de deplasare” în acest sens, dar “nu s-a cumpărat nimic” deocamdată.

Vicepremierul Dominic Raab a prezentat în ce-l priveşte barjele drept o “posibilă opţiune”, explicând pentru Sky News că folosirea hotelurilor are efectul unui “stimulent pervers” în direcţia încurajării traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii.

Acesta a insistat, în declaraţii acordate BBC, că utilizarea hotelurilor înseamnă un “cost uriaş pentru contribuabili” şi acţionează ca un “factor de atracţie”.

“Vom avea în vedere o gamă largă de opţiuni de găzduire cu buget redus, foste barăci ale armatei şi, acolo unde se poate, aşa cum s-a făcut în alte ţări din Europa şi cred că şi în Scoţia, pe vase, dacă acestea pot fi folosite în siguranţă şi în mod responsabil”, a spus Raab.

Consiliul pentru refugiaţi şi-a exprimat “profunda preocupare” faţă de aceste planuri, afirmând că astfel de soluţii de găzduire sunt “total nepotrivite” pentru necesităţile solicitanţilor de azil.

Enver Solomon, directorul organizaţiei caritabile, a subliniat că acestea sunt “complet inadecvate să adăpostească bărbaţi, femei şi copii vulnerabili veniţi în Marea Britanie în căutarea siguranţei”. “Trebuie să ne asigurăm că oamenii care fug de războaie, conflicte şi persecuţie pot sta într-un loc care să le garanteze siguranţa şi demnitatea, în cadrul sistemului de azil britanic”, a spus el.

Citeşte şi: China, Japonia și războiul din Ucraina – Black News

Marţi, premierul britanic Rishi Sunak a declarat într-o şedinţă de cabinet că preţul folosirii hotelurilor şi presiunea creată asupra districtelor respective nu sunt sustenabile.

Ulterior, el a subliniat în faţa deputaţilor britanici că nici copiii nu pot face excepţie de la planurile de reţinere a celor care traversează Canalul Mânecii în ambarcaţiuni improvizate, pentru a împiedica apariţia unui “factor de atracţie”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.