Sondaj online dedicat alegerilor primarului Primăriei Chișinău

Publicat:

Pe site-ul Votum.md se desfășoară un studiu sociologic în cadrul alegerilor locale generale din Republica Moldova. La sondajul online dedicat alegerilor primarului Primăriei Chișinău deja au participat 5 000 de persoane.

Votul online pe Votum.md continuă, dar deja putem rezuma rezultatele interimare și analiza preferințele politice ale locuitorilor municipiului Chișinău.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

În prezent, au fost identificați cinci candidați preferați de internauți: Ion Ceban, Lilian Carp, Victor Chironda, Ruslan Codreanu și Albu Adrian.

Așadar, în anul 2023, la alegerile locale pentru postul de primar al orașului Chișinău au fost admiși 27 candidați. Până la momentul de față, în cadrul sondajului online de pe Votum.md, doar 5 candidați au acumulat peste 2% din voturi.

Pentru candidatul MAN, Ion Ceban, au votat 57,69 %.

Pentru candidatul PAS, Lilian Carp, au votat 16,41% din respondeți, el fiind liderul sondajului în rândul locuitorilor din Tohatin și Băcioi.

Printre cei trei lideri ai sondajului de pe Votum.md se numără candidatul Platformei DA, Victor Chironda – 8,91%.

Al patrulea candidat în topul celor mai populari dintre aprticipanți la sondajul sociologic este Ruslan Codreanu (Blocul Electoral Ruslan Codreanu) – 2,44%.

Topul celor mai populari 5 candidați este închis de Adrian Albu, reprezentant al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Pentru el au votat 2,30 % dintre participanții la sondajul online.

În ceea ce privește statisticile de vârstă și sex, din cele 5.000 de persoane care au participat la sondajul online, bărbații sunt cei mai activi alegători. Acestora le revin aproximativ 82.86 % din numărul total de voturi.

Publicul feminin este mai puțin interesat de alegerile locale de la Chișinău. Doar 17.14% dintre respondenți sunt femei.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Cei mai activi alegători sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 36 și 45 de ani.

Votum.md este un proiect independent, care realizează cercetări sociologice sub formă de vot online. Proiectul nu este finanțat de niciunul dintre candidați și nu caută să obțină nici un beneficiu material.

Reamintim, Votum.md a organizat cercetări și în cadrul alegerilor municipale din Chișinău din anul 2018. Rezultatele votării online pe site s-au dovedit a fi cele mai exacte printre alte sondaje sociologice și au depășit după exactitate prognozele Centrului de Cercetări Sociologice din Moldova, Barometrului Opiniei Publice și Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Atenție! Participarea la sondajul online de pe Votum.md nu este o alternativă a alegerilor locale reale, care vor avea loc pe 20 octombrie în toate localitățile din Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.