Sora şefului Al Qaida din Irak a fost condamnată la moarte

Publicat:

Un tribunal irakian a anunţat joi că a condamnat-o la moarte pe sora lui Abu Omar al-Baghdadi, fostul şef Al Qaida în Irak, din care provine gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), ucis în 2010, informează AFP, potrivit agerpres.

Această femeie, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, “a fost condamnată la moarte prin spânzurare”, a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Curţii penale centrale, judecătorul Abdel Sattar Bayraqdar.


Citeşte şi: Chiar dacă sunt cei mai mari rivali, Navalnîi şi Putin au o opinie comună: Rusia trebuie să-şi extindă arsenalul nuclear!

El a adăugat că ea “a recunoscut în timpul interogatoriilor că s-a alăturat unor organizaţii teroriste şi a oferit sprijin logistic şi ajutor pentru a efectua acţiuni criminale”. Printre altele, ea a declarat anchetatorilor că “a distribuit bani membrilor grupurilor armate la Mosul”, care în 2014 a devenit “capitala” irakiană a SI.

Abu Omar al-Baghdadi a fost liderul Al Qaida în Irak şi apoi, după fuziunea organizaţiei cu alte grupuri, a devenit şeful Statului Islamic al Irakului, responsabil pentru zeci de atentate sinucigaşe în ţară.

El a fost ucis pe 19 aprilie 2010 în timpul unei operaţiuni comune a forţelor irakiene şi americane într-o regiune deşertică.

Soţia lui Abu Omar al-Baghdadi a fost arestată şi condamnată la închisoare pe viaţă de către un tribunal din Bagdad.

Citeşte şi: Primăvara a sosit la New York cu o mare furtună de zăpadă. Autorităţile au declarat stare de urgenţă

Justiţia irakiană pronunţă regulat de mai multe luni condamnări la moarte împotriva a sute de irakieni sau străini, bărbaţi şi femei, acuzaţi de legături cu SI.

SI a cucerit în 2014 în timpul unei ofensive-fulger aproape o treime din Irak. Forţele irakiene, sprijinite de coaliţia internaţională condusă de Washington, au recucerit apoi terenul şi Bagdadul a anunţat în decembrie “sfârşitul” războiului împotriva grupării jihadiste.

Liderul SI, Abu Bakr al-Baghdadi, este de negăsit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.