ŞPAGĂ colosală pentru preşedintele Venezuelei. Un fost procuror are toate dovezile! VIDEO

Publicat:

O nouă pagină în scandalul Odebrecht: Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, este acuzat că a primit 35 de milioane de dolari de la compania de construcţii braziliană, în timpul campaniei sale electorale.

Luis Ortega, fostul procuror şef de la Caracas, demis prin decret prezidenţial, a publicat un material video în care un director executiv al companiei Odebrecht declară că a plătit o mită uriaşă preşedintelui venezuelean.


Euzenando Prazeres de Azevedo a fost filmat în decembrie 2016, în timp ce era audiat de procurorii venezueleni. El susţine în declaraţie că un intermediar al lui Maduro a solicitat o sumă imensă de bani, în timpul campaniei prezidenţiale din 2013.

“Ne-a cerut 50 de milioane de dolari, dar am fost de acord să-i dăm 35 de de milioane”, spune directorul. Azevedo precizează că în acest fel a primit garanţia lui Maduro că va prioritiza proiectele Odebrecht, dacă va câştiga alegerile din Venezuela.

Ancheta în dosarul Odebrecht, un gigant din domeniul construcţiilor, a devenit cel mai mare scandal de corupţie din America Latină. Compania braziliană este acuzată că a dat zeci de milioane de dolari şpagă politicienilor importanţi din regiune, pentru a-şi asigura contracte colosale cu statele respective.

Marcelo Odebrecht, fostul director general al Odebrecht, a fost condamnat la 19 ani de închisoare în ţara sa natală, el fiind acuzat de corupţie şi spălare de bani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.