Spania: Familia dictatorului Franco se opune planurilor de exhumare

Publicat:

Familia dictatorului spaniol Francisco Franco se opune planurilor de exhumare şi transmite că se va folosi de toate mijloacele legale pentru a împiedica decizia guvernului, potrivit news.ro .

Şapte nepoţi ai lui Franco au transmis un comunicat prin care şi-au exprimat opoziţia „fermă şi unanimă” faţă de exhumare, scrie presa spaniolă.


Citește și : Comandantul Stat Islamic din Afganistan, ucis în timpul unui atac în regiunea Nangarhar

Comunicatul vine după ce vineri a fost aprobat de guvernul socialist decretul de exhumare, care urmează să fie adoptat ulterior de Parlament.

Valle de los Caídos, în apropiere de Madrid, unde este amplasat mausoleul lui Franco, care adăposteşte rămăsiţele dictatorului şi ale zeci de mii de victime ale războiului civil spaniol (1936-1939), este singurul monument existent în Europa care este dedicat unui lider fascist.

Este puţin probabil ca acest decret să nu primească votul Parlamentului şi încă nu este clar care sunt mijloacele legale la care pot apela descendenţii lui Franco.

Citește și : Migranţii de la bordul navei Diciotti au debarcat în portul Catania din Siclia

Prin decret, familia are la dispoziţie 15 zile în care să decidă unde vor fi mutate rămăşiţele dictatorului sau decizia va reveni guvernului.

„Dacă exhumarea va fi făcută fără acordul nostru, vom cere ca rămăsiţele să ne fie încredinţate pentru a putea face o înmormântare creştinească”, se mai arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.