Spania: Ińaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea, are termen cinci zile pentru a se preda la închisoare

Publicat:

Justiţia spaniolă i-a acordat un termen de cinci zile lui Ińaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea, pentru a se preda la închisoare după ce, marţi, a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru acuzaţii de corupţie, transmit AFP şi Reuters, citând o sursă judiciară şi presa iberică, potrivit agerpres.

Fostul handbalist, medaliat de două ori cu bronz la Jocurile Olimpice, poate înainta recurs la Curtea Constituţională pentru a încerca să suspende aplicarea pedepsei, dar, potrivit jurisprudenţei acestei instanţe, suspendarea este acordată doar pentru pedepse mai mici de 5 ani.


Citește și : Iranul ameninţă că va relua îmbogăţirea uraniului

Ińaki Urdangarin a sosit miercuri dimineaţă din Elveţia, unde trăieşte împreună cu soţia sa, infanta Cristina, şi cei patru copii ai lor. El s-a prezentat la tribunalul din Palma de Mallorca, unde a fost întâmpinat de zeci de jurnalişti, dar şi de oameni care i-au strigat ‘Hoţule’.

Acelaşi tribunal l-a condamnat pe Urdangarin (50 de ani) în primă instanţă, în februarie 2017, la 6 ani şi 3 luni de închisoare pentru deturnarea, între 2004 şi 2006, împreună cu un asociat, a mai multe milioane de euro din subvenţii acordate fundaţiei Noos, al cărei preşedinte era.

Marţi, Tribunalul Suprem din Madrid a confirmat condamnarea sa pentru deturnare de fonduri publice, fraudă fiscală şi trafic de influenţă, dar l-a achitat la acuzaţiile de fals şi uz de fals, ceea ce explică reducerea cu cinci luni a pedepsei.

Ancheta a demarat la începutul anilor 2010, când Spania se adâncea în criză economică.

Citește și : După Brexit, România va avea un loc în plus în Parlamentul European

Acest scandal, împreună cu altele care l-au implicat pe suveranul de atunci, Juan Carlos al II-lea, au pătat grav imaginea monarhiei spaniole şi au grăbit abdicarea regelui în favoarea fiului lui, Felipe, în iunie 2014.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.