X

Spania PRELUNGEȘTE starea de urgență

Parlamentul spaniol a aprobat, la primele ore ale zilei de joi, după o şedinţă maraton, prelungirea stării de urgenţă cu 15 zile, până la 12 aprilie, transmite Reuters, potrivit agerpres.

O majoritate de 321 de deputaţi au votat pentru, iar 28 s-au abţinut. Partidul Popular, cea mai mare formaţiune din opoziţie, a sprijinit măsura.

Citește și: Capitala Finlandei intră în izolare

‘Nu este uşor să prelungeşti starea de urgenţă’, a declarat premierul Pedro Sanchez în parlament. ‘Sunt convins că singura opţiune eficientă împotriva virusului este izolarea socială’, a subliniat el.

Populaţia va rămâne izolată în locuinţe, de unde poate ieşi doar pentru cumpărături esenţiale şi deplasare la locul de muncă.

Citește și: Franța își retrage trupele militare din Irak

Spania se luptă să facă faţă crizei tot mai grave a epidemiei de COVID-19, bilanţul de miercuri al deceselor ajungând la 738 într-o singură zi. Spania are acum cel mai mare număr de decese, 3.434, după Italia, cu 6.820.

Guvernul a comandat măşti, mănuşi de protecţie şi kituri de testare din China în valoare de 432 milioane de euro, a declarat ministrul sănătăţii, Salvador Illa. De asemenea, Spania s-a adresat aliaţilor din NATO, solicitând echipamente de protecţie şi ventilatoare pentru tratarea pacienţilor. 

Tags: covid-19Partidul PopularPedro SanchezSalvador Illaspaniastare de uregenta
Categorii: Externe