Spania va restabili asistenţa medicală gratuită pentru migranţii fără acte în regulă

Publicat:

Noul guvern socialist spaniol a promis vineri că va restabili asistenţa medicală gratuită pentru migranţii fără acte în regulă, un drept eliminat de fostul guvern conservator ca măsură de reducere a cheltuielilor bugetare, informează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Această decizie este a doua iniţiativă prietenoasă faţă de migranţi a guvernului condus de Pedro Sanchez, care luni a acceptat să primească o navă aflată pe Mediterana cu 629 de migranţi la bord şi căreia Italia şi Malta i-au interzis să acosteze în porturile acestor ţări.


Citește și : SUA: Trump impune tarife vamale de 25% pentru importuri chineze în valoare de 50 de miliarde de dolari

Guvernul de la Madrid va înainta parlamentului un proiect de lege cu propunerea de restabilire a asistenţei medicale gratuite pentru migranţii intraţi în Spania fără acte. Deşi socialiştii au numai 84 din cele 350 de mandate parlamentare, majoritatea partidelor sprijină această propunere, astfel că aprobarea ei pare sigură.

‘Asistenţa medicală este un drept şi protejarea sănătăţii este esenţială’, a argumentat la o conferinţă de presă purtătoarea de cuvânt a executivului, Isabel Celaa.

Fostul guvern conservator condus de Mariano Rajoy a retras în anul 2012 dreptul la asistenţă medicală gratuită în cazul migranţilor ilegali, decizie inclusă atunci într-un program de reducere a cheltuielilor publice. Acelaşi guvern a restabilit în anul 2015 unele drepturi, precum accesul la asistenţa medicală de urgenţă.

Citește și : UE trimite o echipă de observatori la alegerile din Pakistan

Numărul migranţilor fără acte în regulă este estimat în Spania la aproximativ 800.000 de persoane. Totuşi, Spania primeşte doar un mic procent din totalul cererilor de azil înregistrate în UE, iar numărul cererilor acceptate este mai mic decât media europeană, conform datelor Comisiei Spaniole pentru Refugiaţi.

Agenţia europeană Frontex estimează însă o creştere din nou a fluxului migrator anul acesta, astfel că migraţia ar putea deveni o problemă tot mai presantă pentru noul premier spaniol.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.