Spania: Un lider separatist catalan în greva foamei a fost transferat la infirmeria centrului penitenciar

Publicat:

Un lider separatist catalan, care a intrat în greva foamei în urmă cu două săptămâni, a fost admis vineri la infirmeria închisorii Lledoners, în nord-estul Spaniei, unde este în aşteptarea procesului său, a făcut cunoscut medicul acestuia, relatează AFP, scrie Agerpres.

“Deşi se află în stare stabilă, din cauza timpului care a trecut (de la intrarea în greva foamei), a fost necesar ca Jordi Turull să fie transferat la infirmeria centrului penitenciar”, a scris pe Twitter Jaume Padros, medicul său personal.


Citește și : Sarah Sanders: Preşedintele Trump nu a fost implicat în cheltuielile privind ceremonia de învestire

Fost “ministru” al guvernului regional catalan, unde a ocupat funcţia de purtător de cuvânt, Jordi Turull se află în arest provizoriu la Lledoners, în apropiere de Barcelona.

La 1 decembrie, el a intrat în greva foamei, gestul său fiind urmat de alţi foşti responsabili separatişti încarceraţi.

Ei denunţă în special “comportamentul incorect şi arbitrar” al Tribunalului Constituţional pe care îl acuză că le blochează recursul pentru a-i împiedica să se adreseze justiţiei europene.

Procesul lor este aşteptat la Madrid la începutul lui 2019. În total, vor fi judecaţi 18 lideri separatişti, dintre care nouă sunt în arest provizoriu.

Citește și : Trump: Nu este „nicio urgenţă” în negocierile privind denuclearizarea Coreii de Nord

La începutul lui noiembrie, Parchetul a cerut pedepse grele cu închisoarea pentru aceştia, mergând până la 25 de ani în cazul fostului vicepreşedinte al guvernului catalan Oriol Junqueras, şi el închis la Lledoners.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.