Spania va prelungi starea de urgenţă cu 15 zile

Publicat:

Guvernul spaniol vrea să prelungească pentru încă 15 zile actuala stare de urgenţă de 15 zile pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, au relatat duminică ziarele El Pais şi El Mundo, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Starea de urgenţă naţională, anunţată la 14 martie, le interzice cetăţenilor să iasă din casă pentru deplasări neesenţiale, în contextul în care Spania este a doua cea mai afectată ţară europeană de coronavirus, după Italia.


Citește și : Noi restricții în Italia: Guvernul anunță încetarea ‘oricărei activităţi de producţie’ neesenţială

Prelungirea va avea anevoie de aprobarea parlamentului, însă acest lucru este garantat după ce principalul partid de opoziţie, Partidul Popular (conservator), a spus că va susţine decizia, asigurându-le astfel Partidului Socialist al premieruluui Pedro Sanchez şi partenerului său de coaliţie, Unidas Podemos, suficiente voturi în legislativ.

Sanchez le-a comunicat decizia liderilor regionali în timpul unei videoconferinţe, potrivit presei. El urmează să susţină o informare de presă la finalul videoconferinţei, a precizat biroul său.

Citește și : New Jersey închide toate activtățile comerciale neesenţiale

Premierul a spus sâmbătă că guvernul va face tot ce este nevoie pentru a combate coronavirusul şi a atras atenţia că “răul de abia de acum urmează”.

Bilanţul deceselor în Spania a crescut sâmbătă la 1.326, de la 1.002 cu o zi în urmă, conform datelor Ministerului Sănătăţii. Numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut de la 19.980 la 24.926.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.