SPD şi Verzii au semnat acordul pentru formarea unui nou guvern în landul Saxonia inferioară

Publicat:

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania şi Verzii au semnat luni la Hanovra un acord de guvernare în coaliţie în landul Saxonia inferioară, în urma alegerilor desfăşurate luna trecută, relatează dpa, potrivit agerpres.

În urma acestui acord, premierul în exerciţiu al landului, Stephan Weil (SPD), va primi fără probleme un al treilea mandat, prin votul care se va desfăşura marţi în legislativul regional.


Citeşte şi: Putin ŞTIE! Cablurile submarine sunt călcâiul lui Ahile al Occidentului – Black News

Acordul vine după ce în weekend participanţii la conferinţele convocate separat de SPD şi Verzi au votat cu o largă majoritate în favoarea încheierii sale.

SPD a câştigat alegerile din land pe 9 octombrie cu un scor de 33,4%, pe locul doi clasându-se Verzii, cu 14,5%, cel mai bun rezultat obţinut de ecologişti până acum în Saxonia inferioară.

Cele două formaţiuni guvernează împreună şi la nivel naţional în Germania, într-o coaliţie tripartită cu Partidul Democrat Liberal, pro-afaceri, aminteşte dpa.

Citeşte şi: SUA: Ce trebuie ştiut despre ‘midterms’ – Black News

Între măsurile pe care intenţionează să le implementeze împreună SPD şi Verzii în Saxonia inferioară se numără un abonament lunar de transport local pentru elevi, ucenici şi voluntari în valoare de 29 de euro pe lună, creşterea salariului de debutant în învăţământ şi crearea unei companii publice pentru locuinţe care să asigure locuinţe la preţuri mai accesibile.

Primul proiect de pe agenda lor este un pachet de asistenţă în valoare de circa 1 miliard de euro menit să contribuie la atenuarea impactului resimţit de cetăţeni ca urmare a creşterii preţurilor la energie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew Tate şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control...

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: ‘Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!’

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: 'Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!' Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a...

Cine este ‘Lady Vic’, noua primă-doamnă a Marii Britanii

Cine este 'Lady Vic', noua primă-doamnă a Marii Britanii Noua primă-doamnă a Marii Britanii, „Lady Vic” se mută în Downing Street 10, dar va continua...

Uniunea Europeană rezistă apelurilor vizând amânarea legii anti-defrişări

Uniunea Europeană rezistă apelurilor vizând amânarea legii anti-defrişări Uniunea Europeană a rezistat solicitărilor, venite de la unele industrii şi state membre, vizând amânarea principalei politici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.