Spînu confirmă că organizația PSDE de la Hîncești vrea la PAS: ‘Eu nu cunosc exact câte cereri s-au depus’

Publicat:

Spînu confirmă că organizația PSDE de la Hîncești vrea la PAS: ‘Eu nu cunosc exact câte cereri s-au depus’

Vicepreședintele PAS a confirmat, la UNInterviu pentru UNIMEDIA, că membri ai Partidului Social Democrat European de la Hîncești au părăsit formațiunea și au scris cereri de aderare la formațiunea de guvernământ.

„Eu nu am avut nicio discuție cu actualul președinte al PSDE. Am văzut acest anunț al organizației din Hîncești, iar cererile care au fost depuse pentru PAS vor fi analizate, conform statutului partidului. Eu nu cunosc exact câte cereri s-au depus, pentru că ele se depun la secretariatul partidului, dar noi vom analiza și partidul va lua decizii, potrivit unimedia.info.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Din ce am văzut, este vorba de primari până la președintele raionului Hîncești. Ei au fost mereu un raion cu primari pro-europeni, practic sunt oameni care promovează aceleași valori și aceleași deziderate pe care le promovează și PAS, respectiv, vom discuta la partid, dar practic împreună putem face mai mult în acest sens.

– PSDE este fostul PD, oamenii lui Plahotniuc?

Noi vorbim de primari și oameni foarte concreți, partidul va analiza și va lua decizii”, a declarat Spînu.

Ex-președintele fostului Partid Democrat, Dumitru Diacov, a anunțat astăzi că 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, Iurie Levinschi, au părăsit PSDE și au fi aderat la PAS. „Felicitări PAS-ului. Condoleanțe celor de la PSDE!”, a scris Diacov pe rețele.

„Regretăm că unii colegi din OT PSDE Hîncești au cedat presiunilor, au acceptat ofertele tentante și au decis să se alăture partidului de guvernare. Folosirea metodelor obscure pentru „convingerea” primarilor social-democrați, folosind resursele administrative, inclusiv prin programul „Satul European”, nu are nimic în comun cu democrația și valorile europene”, a comentat PSDE.

Fosta deputată a Blocului ACUM, Maria Ciobanu, a venit cu un mesaj dur, după ce organizația teritorială a Partidului Social Democrat European din Hâncești a aderat la partidul de guvernare. „PAS, ați devenit o adunătură întâmplătoare de idioți, care vă uniți și cu dracul, doar pentru a trece puntea”, a scris Ciobanu.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

 

Ședința din martie 2024 a Biroului Permanent al Partidului Social Democrat European din Republica Moldova, cu participarea și a președinților organizațiilor raionale, s-ar fi desfășurat cu scântei. Potrivit surselor UNIMEDIA, au răsunat acuzații dure la adresa președintelui formațiunii, Ion Sula, iar mai mulți lideri au demisionat din funcțiile de conducere.

„Regret că cineva, intenționat, încearcă să schimbe accentele, speculând pe o situație absolut normală pentru un partid cu democrație internă funcțională”, a comentat, la rândul său, președintele PSDE, Ion Sula.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care se desfășoară...

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii...

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a atenţionat asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran, informează...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.