Spînu despre comentariile Olesei Stamate: „O declarație nepotrivită”

Publicat:

Spînu despre comentariile Olesei Stamate: „O declarație nepotrivită”

„O declarație nepotrivită…”, așa a comentat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, declarațiile colegei sale de partid Olesea Stamate referitor la activitatea Comisiei Situații Excepționale (CSE).

Citește și: Nicio zi fără protest. Fermierii ies din nou în stradă


Fiind întrebat, în cadrul emisiunii „Teritoria Svobodî” de la Realitatea, ce ar trebui să înțeleagă cetățenii atunci când Stamate a spus că „se simte mai liniștită” pentru că nu a făcut parte „nicio zi” din componența CSE, ministru Spînu a răspuns succint: „O declarație nepotrivită”.

Amintim că, anterior, fosta președintă a Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate a făcut remarca referitoare la CSE  în contextul discuțiilor referitoare la închiderea mai multor posturi de televiziune în perioada stării de urgență.

Precizăm că anterior, opoziția parlamentară a criticat activitatea CSE în perioada stării de urgență, iar membrii acesteia au fost acuzați de „depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Mai mult, comuniștii și socialiștii au cerut instituirea unei comisii parlamentare de anchetă, care să verifice legalitatea deciziilor aprobate de CSE, propunerea, însă, nu a fost susținută de majoritatea PAS.

Mai precizăm că pe 19 ianuarie curent, Olesea Stamate și-a anunțat demisia de la șefia Comisiei parlamentare de profil, iar ulterior a fost acuzată de „sabotarea reformei justiției”.

În funcția de președinte al Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități a fost desemnată deputata PAS, Veronica Roșca.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului față de două posturi TV afiliate oligarhului Ilan Șor

Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului față de două posturi TV afiliate oligarhului Ilan Șor Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a acordat câștig de cauză Consiliului...

Dodon afirmă că a susținut România la Campionatul European de Fotbal 2024

Dodon afirmă că a susținut România la Campionatul European de Fotbal 2024 Igor Dodon, liderul PSRM, afirmă că a susținut România la acest campionat european....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.