Spînu: Este momentul să gândim strategic viitorul Moldovei, mai exact viitorul conexiunii cu Europa

Publicat:

În cadrul panelului de discuții organizat în contextul Platformei de Sprijin pentru Moldova, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a prezentat obiectivele ministerului pentru modernizarea infrastructurii.

El a vorbit despre cele cinci priorități din cadrul Planului de reconstrucție a infrastructurii Moldovei 5+: drumuri europene, cale ferată și transport naval european, apă pentru toți, sate și orașe dezvoltate prin „Satul European” și transport rutier modern.


Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Totodată, ministrul s-a referit la proiectele de importanță națională, precum dezvoltarea Aeroportului, dezvoltarea Portului Giurgiulești, poduri peste Prut și Nistru, autostrada Iași – Ungheni – Chișinău – Odesa și un tren de viteză mare care să lege Chișinău – Iași – București.

„Este momentul să gândim strategic viitorul Moldovei, mai exact viitorul conexiunii Moldovei cu Europa. Țara noastră are nevoie de investiții imediate în drumuri, apeducte, canalizare, cale ferată, porturi, aeroporturi, orașe și sate etc. Partea bună este că azi, la Chișinău, sunt 50 de delegații din toată lumea care sunt alături de țara noastră. Împreună cu ei vom reuși să finalizăm aceste proiecte ambițioase pentru Moldova”, a subliniat ministrul.

În marja evenimentului de astăzi, a fost semnat un șir de memorandumuri pentru Republica Moldova. De asemenea, Guvernul de la Chișinău va solicita ajutor pe trei direcții principale, care reflectă prioritățile de dezvoltare, prima direcție fiind sprijinul bugetar, cea de-a doua se referă la crearea unui Fond pentru infrastructură, iar cea de-a treia direcție presupune crearea unui Fond pentru energie verde.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Evenimentul se va încheia cu discursul președintei Maia Sandu, urmat de o conferință de presă, susținută de miniștrii de Externe ai celor patru țări – Franța, Germania, România și Republica Moldova.

Amintim că la reuniunile precedente ale Platformei de Sprijin pentru Moldova, desfășurate la Berlin, Paris și București, Moldova a primit sprijin pentru compensarea cheltuielilor în factură, acordarea ajutorului fermierilor și realizarea proiectelor de infrastructură.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.