Sportivii noştri au fost medaliaţi la Jocurile Mondiale de para judo

Publicat:

Sportivii noştri au fost medaliaţi la Jocurile Mondiale de para judo

Sportivii moldoveni Oleg Crețul și Ion Basoc au obținut medalii de bronz la Jocurile Mondiale Paralimpice de Judo de la Birmingham, Marea Britanie.

Oleg Crețul, Maestru Emerit al Sportului, a concurat la categoria de greutate până la 90 kilograme, reușind să-l învingă în luptele preliminare pe Andre Watson (SUA), după care – într-o pătrime, pe Turgun Abdiev (Uzbekistan), transmite Știri.md.


În finală sportivul a cedat reprezentantului Braziliei, De Silva Cavalcante. În lupta pentru medalia de bronz Oleg Crețul l-a învins pe reprezentantul din Kazahstan, Arstanbekov B.

Citeşte şi:‘Mugshot-ul’ lui Trump a fost dat publicităţii – Stiripesurse.md

Ion Basoc, Maestru Internațional al Sportului, a evoluat la categoria de greutate +90 kilograme. În luptele preliminare, sportivul l-a învins pe Oscar Aguirre (Mexico), în cea de-a doua luptă a cedat liderului mondial din Brazilia, De Arujo W. Ulterior, în recalificări, Ion l-a învins pe reprezentantul Franței, Raboteur R. și în lupta pentru medalia de bronz la câștigat pe QI, Jilong din China. Astfel Ion Basoc devine în  premieră medaliat cu bronz la această competiție.

Sportivii noştri au fost medaliaţi la Jocurile Mondiale de para judo

„Performanța sportivilor noștri la nivel internațional este o mărturie a dedicării, perseverenței și spiritului de competiție. Oleg, Ion și toată echipa ne-au demonstrat încă o dată că prin efort și determinare, orice vis devine realitate”, susține Sergiu Gurin, secretar de Stat al Ministerului Educației și Cercetării.

Ministerul Educației și Cercetării va onora performanțele remarcabile ale sportivilor și antrenorului Vitalie Gligor cu premii bănești la Gala Sportului, eveniment care va avea loc la sfârșitul anului curent. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.