Spotify spune de ce contează Joe Rogan și podcast-ul său

Publicat:

Răspunsul atent al gazdei la criticile publice arată de ce programul său a devenit cel mai popular al platformei

Știi că o problemă trebuie să fi intrat în centrul atenţiei atunci când Prințul Harry și Meghan Markle o consideră demnă de o declarație. Ducele și ducesa de Sussex, care în 2020 au semnat un acord cu Spotify estimat la 25 de milioane de dolari, „au rupt tăcerea” în discuția platformei de streaming în legătură cu podcastul lui Joe Rogan duminică, pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la „consecințele prea reale” de dezinformare Covid-19”.

Rogan și-a rupt-o și pe a lui. Gazda podcastului a mers pe Instagram pentru a posta luni un videoclip de 10 minute, care a fost vizionat de peste 7 milioane de ori. El își cere scuze pentru că a supărat pe cineva în cele două episoade ale emisiunii sale care au provocat cele mai multe controverse, ambele prezentând oameni de știință care își exprimă opinii critice cu privire la vaccinurile Covid. El spune că va încerca să facă lucrurile mai bine – cum ar fi adăugând declinări de responsabilitate la episoadele care includ opinii științifice controversate sau oferind replici de opimie cu episoade care prezintă puncte de vedere opuse.


„Sunt doar o persoană care stă jos și vorbește cu oamenii”, spune Rogan în faţa camerei. „Înțeleg lucrurile greșit? Absolut . . . dar . . . ori de câte ori greșesc ceva, încerc să-l corectez pentru că sunt interesat de . . . a afla care este adevărul.” El a adăugat: „Nu sunt interesat să vorbesc doar cu oameni care au o singură perspectivă”. El a încheiat prin a mulțumi „haterilor”, pentru că având astfel de oameni „te face să reevaluezi ceea ce faci și să pui lucrurile în perspectivă . . . și asta e bine”.

Contrastul dintre vaga semnificație de virtute a declarației ducilor de Sussex și răspunsul angajat al lui Rogan – care părea autentic, umil și cercetător – arată de ce show-ul său a devenit cel mai popular podcast pe Spotify. Cu aproximativ 11 milioane de ascultători pe episod, comediantul în vârstă de 54 de ani și comentatorul de arte marțiale mixte trebuie considerat una dintre cele mai influente figuri din media din lume.

Odată cu această putere vine și responsabilitatea morală și intelectuală și Rogan nu pare întotdeauna pe deplin conștient de asta. Poate că nu a fost suficient de conștient de impactul potențial asupra fanilor săi, în principal tineri, atunci când a declarat în mod casual că, dacă un tânăr de 21 de ani, în formă fizică bună și sănătos, l-ar fi întrebat dacă ar trebui să se vaccineze, el i-ar spune să nu o facă.

De asemenea, el își înțelege greșit faptele uneori, în ciuda faptului că le afirmă cu încredere. Dar când greșește, recunoaște, așa cum a făcut recent, când afirmația sa că tinerii erau expuși unui risc mai mare de a dezvolta miocardită după vaccin decât după ce au contractat Covid a fost corectată rapid de un invitat din emisiunea sa.

Nu ar trebui să ne imaginăm că, dacă Rogan ar fi închis, am scăpa de oricine dorește să urmărească idei contrare. Nici nu ar trebui să ne dorim o astfel de lume – așa cum subliniază Rogan în videoclipul său, unele lucruri odată respinse ca teorii ale conspirației, cum ar fi teoria scurgerii din laborator a originilor Covid-19, sunt acum considerate plauzibile. Teoriile conspirației nu au luat naștere odată cu apariția podcas-urilor sau a internetului – sondajele Gallup sugerează că în 1976, 81% dintre americani credeau că a existat o conspirație pentru a-l ucide pe John F Kennedy, spre deosebire de linia oficială.

Este cu siguranță mai sănătos, așadar, să ai pe cineva ca Rogan dispus să discute despre opinii controversate cu cei care le dețin decât să-i îngrădești într-un colț al internetului unde sunt mai puțin vizibili, dar și mai puțin ușor de corectat atunci când greșesc.

Asta e cu totul în afară de faptul că ar fi total ineficient ca Spotify să-l înlăture pe Rogan. Ideea că compania îi oferă o platformă care altfel i-ar lipsi este fantezistă. Când Spotify a plătit mai mult de 100 de milioane de dolari pentru drepturile exclusive asupra podcastului lui Rogan în 2020, a fost astfel încât să beneficieze de platforma pe care o avea deja.

I-am spus unei prietene că s-ar putea să scriu despre Rogan în rubrica mea săptămâna aceasta. Răspunsul pe care l-am primit a fost „O, Doamne!” și o grimasă, urmată rapid de o mărturisire că de fapt ea nu ascultase niciodată podcast-ul lui. Adevărul este că mulți dintre cei care îl critică acum pe Rogan nici nu l-au ascultat vreodată. Dacă ar fi făcut-o, ar ști că prezentatorul este o gazdă deschisă la minte, care caută tot felul de opinii, mai degrabă decât să le urmărească orbește pe cele ale unui anumit trib și care pare cu adevărat dornic să urmărească adevărul.

Joe Rogan nu are nevoie de Spotify, dar Spotify are nevoie de el; poate toti avem.

Editorial semnat de Jemima Kelly şi publicat de Financial Times.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.