Stamate explică de ce nu a votat pentru ridicarea imunității Marinei Tauber

Publicat:

Stamate explică de ce nu a votat pentru ridicarea imunității Marinei Tauber

Deputata PAS, Olesea Stamate a explicat de ce nu a votat pentru ridicarea imunității deputatei grupului Șor, marina Tauber. Potrivit ei, ceea ce i s-a imputat ultima dată din partea Procuraturii nu ar ține de Codul Penal, ci de Codul Contravențional.

Citește și: Filat se ia din nou de Sandu. Consideră că pune în pericol viitorul european al R. Moldova


„Indiscutabil, acțiunile deputatei Marina Tauber trebuie sancționate ca și a oricărui alt cetățean care a încalcă legea și perturbă activitatea, inclusiv sau în mod special, a instanțelor de judecată, în modul în care a făcut-o dumneaei. Doar că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni urmau să fie sancționate contravențional, dar nu penal. Există articole în Codul contravențional care permit acest lucru. Se sancționează rapid, eficient…”, a explicat deputata PAS, Olesea Stamate, în cadrul emisiunii  „Rezoomat”, de la Realitatea.md.

Precizăm că săptămâna trecută, Marina Tauber a fost lipsită de imunitate parlamentară pentru a 9-a oară din 2019 încoace. De această dată, procurorul general, Ion Munteanu, a invocat că Tauber trebuie să răspundă penal pentru că ar fi perturbat o ședință de judecată astfel fiind învinuită de „amestec în înfăptuirea justiției”.

Solicitarea procurorilor a fost acceptată cu votul a 57 de deputați PAS, iar Olesea Stamate a lipsit din sală în timpul procesului de vot.

De menționat că nu este pentru prima dată când deputata PAS refuză să se conformeze deciziilor partinice. În luna ianuarie, Stamate și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități după ce ar fi refuzat ultimele modificări la Legea Procuraturii, menționând că Parlamentul nu poate „acționa ca un pompier” în funcție de situație.

Ulterior, ea s-a exprimat, în cadrul unei emisiuni TV că este „mai liniștită” pentru că nu a făcut parte „nicio zi” din cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.