Stânga radicală franceză îl ia la rost pe Macron: “Este o nebunie totală!”

Publicat:

Stânga radicală franceză îl ia la rost pe Macron: “Este o nebunie totală!”

“Războiul împotriva Rusiei ar fi o nebunie”, a denunţat liderul partidului Franţa Nesupusă (LFI, stânga radicală), Jean-Luc Melenchon, în timpul nopţii de luni spre marţi şi a calificat drept “iresponsabile” declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron care nu a exclus posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina în viitor, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Trimiterea de trupe în Ucraina ar face din noi beligeranţi (…). Această escaladare verbală belicoasă a unei puteri nucleare împotriva unei alte puteri nucleare majore este de acum un act iresponsabil”, a criticat Melenchon, fost candidat la alegerile prezidenţiale, pe platforma X.


Citeşte şi: Macron NU exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina – Stiripesurse.md

“Nu războiului! Este vremea să se negocieze pacea în Ucraina cu clauze de securitate reciprocă!”, a adăugat el.

Coordonatorul la nivel naţional al LFI, Manuel Bompard, a criticat la rândul său în mod ferm declaraţiile lui Emmanuel Macron, apreciind că “a preconiza trimiterea de trupe franceze pentru a lupta împotriva Rusiei este o nebunie totală”.

Deputatul LFI, Francois Ruffin, care ar avea ambiţii pentru alegerile din 2027, i-a reproşat preşedintelui francez că “improvizează pe această temă” şi l-a îndemnat “să discute (despre aceasta) cu Adunarea” Parlamentară.

Stânga radicală franceză îl ia la rost pe Macron: “Este o nebunie totală!”

“Când eşti liderul unei puteri nucleare (…) îţi fixezi o direcţie: sprijinul pentru Ucraina, fără a da foc regiunii sau lumii. Se fixează cu claritate obiectivele războiului. Care trebuie să ducă, în final, la pacea regăsită”, a scris Francois Ruffin pe platforma X marţi dimineaţa.

La finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei desfăşurate la Paris, Emmanuel Macon a explicat luni seara că o astfel de ipoteză “nu trebuie exclusă”, dând asigurări totodată că nu există un consens asupra acestei chestiuni printre aliaţii Ucrainei. “Totul este posibil dacă este util pentru a ne atinge obiectivul”, a afirmat Emmanuel Macron.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.