STARE de URGENŢĂ în Ciad! Peste 1 milion de oameni sunt afectaţi de inundaţiile catastrofale

Publicat:

Preşedintele Ciadului, Mahamat Idriss Deby, a declarat miercuri stare de urgenţă din cauza inundaţiilor care afectează peste 1 milion de persoane în această ţară din Africa Centrală, informează Reuters, potrivit agerpres.

Inundaţiile nu sunt un fenomen neobişnuit în timpul sezonului ploios, care ţine de obicei din mai până în octombrie în regiunile sudice ale Ciadului. Însă în acest an ploile au sosit mai devreme şi au fost cele mai abundente din ultimele decenii.


Citește și : Menținerea la putere a lui Vladimir Putin e sigură deocamdată, dar riscurile se amplifică

”Începând din acest moment, starea de urgenţă va fi instituită pentru a controla şi a administra mai bine acest dezastru natural”, a spus preşedintele Deby într-un discurs televizat adresat naţiunii.

Inundaţiile au afectat 636 de localităţi în 18 dintre cele 23 de provincii din ţară, a spus el. Cele mai grav afectate sunt provinciile sudice Mayo Kebbi Est, Logone Occidental, Tandjile, Moyen Chari şi Mandoul.

Chiar şi în capitala N’Djamena sute de oameni şi-au părăsit locuinţele din cauza inundaţiilor în ultimele zile.

Guvernul a stabilit un plan de intervenţie pentru a oferi adăpost, alimente şi salubritate, a precizat preşedintele Deby.

Ciad este traversat de două râuri principale, Chari şi Logone, care străbat provinciile sale sudice şi se varsă în Lacul Ciad, situat la graniţa cu Niger, Nigeria şi Camerun.

Citeşte şi: Putin a decretat legea marţială în cele patru provincii ucrainene anexate – Black News

Anul acesta, lacul a fost alimentat mai devreme de alţi afluenţi, iar nivelul său a devenit mai ridicat decât nivelul celor două râuri, ceea ce a dus la deversarea lor în oraşele şi satele învecinate, a spus Hamid Abakar Souleymane, hidrolog în cadrul Agenţiei Meteorologice Naţionale din Ciad.

”Aţi remarcat că şi celelalte ţări care se învecinează cu Lacul Ciad se confruntă de asemenea cu inundaţii, iar fenomenul va continua până la finalul anului”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.