Starea de urgenţă ar putea fi prelungită în Myanmar

Publicat:

Starea de urgenţă impusă pentru un an în Myanmar de junta militară după lovitura de stat din luna februarie ar putea fi prelungită, conform declaraţiei unui purtător de cuvânt al armatei Zaw Min Tun, citată vineri de DPA, ceea ce amână pentru un termen nedeterminat posibilitatea unor eventuale alegeri, transmite agerpres.

Acesta nu a indicat un termen clar pentru organizarea de alegeri, dar a declarat că starea de urgenţă ar putea fi prelungită cu şase luni sau mai mult, conform unor extrase dintr-un interviu acordat CNN şi date publicităţii joi seara.


Citeşte şi: Mike Pompeo S-A ANGAJAT la Fox News – Black News

Purtătorul de cuvânt al juntei a spus că un vot liber şi echitabil ar urma să aibă loc în termen de doi ani, potrivit Constituţiei, dar a adăugat în interviul pentru CNN că “nivelul de democraţie din Myanmar nu va fi la fel ca în ţările occidentale”.

Zaw Min Tun a afirmat că există “dovezi solide” ale unor fraude electorale, folosite de armată pentru a justifica preluarea puterii, dar nu a prezentat vreo probă în acest sens.

Fosta şefă a guvernului civil, Aung San Suu Kyi, a fost arestată de armată în urma loviturii de stat din februarie, după ce partidul ei Liga Naţională pentru Democraţie (NLD) a câştigat detaşat alegerile din noiembrie 2020. Observatorii locali susţin că votul a fost credibil.

Acţiunile juntei militare au suscitat proteste în masă cărora armata le-a răspuns printr-o reprimare violentă.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un magazin din Texas – VIDEO – Black News

Aproape 2.850 de persoane au fost arestate şi cel puţin 598 ucise, între care 48 de copii, potrivit Asociaţiei pentru asistenţa prizonierilor politici (AAPP), o organizaţie neguvernamentală.

În interviul pentru CNN, purtătorul de cuvânt al juntei din Myanmar a declarat că forţele de securitate utilizează “minimum de forţă” împotriva protestatarilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.