Statul Islamic AMENINŢĂ Spania cu noi atacuri teroriste. ‘Războiul nostru va dura până la sfârşitul lumii!’ – VIDEO

Publicat:

Gruparea teroristă Statul Islamic a difuzat miercuri o înregistrare video în care îi laudă pe ‘fraţii’ care au comis atentatele de săptămâna trecută din Catalonia (nord-estul Spaniei) şi în care ameninţă Spania cu noi atacuri dacă nu se retrage din coaliţia internaţională împotriva grupării, informează EFE şi El Pais, potrivit agerpres.

În înregistrare, intitulată ‘Cucerirea Barcelonei’, difuzată prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram şi a cărei autenticitate nu a putut fi verificată, SI îi cere ‘lui Allah să-i accepte pe fraţii care au dus la bun sfârşit cucerirea Barcelonei’. În imagini apar doi terorişti care vorbesc în limba spaniolă, cu toate că unul dintre ei poate fi înţeles cu greu, şi care îi laudă pe autorii atentatelor din Catalonia, soldate cu 15 morţi şi peste o sută de răniţi.


Citeşte şi: Incendiu puternic la un hotel din Berlin. Cel puţin şase oameni sunt răniţi – FOTO/VIDEO

‘Războiul împotriva noastră continuă până în ziua judecăţii’, spune unul dintre cei doi jihadişti, îmbrăcat în uniformă militară şi cu chipul descoperit, în timp ce al doilea jihadist poartă o cagulă. Primul bărbat spune în continuare că, ‘chiar dacă nu se poate face hijra (emigraţie) în (teritoriile) SI, jihadul nu are frontiere’. ‘Purtaţi jihad acolo unde vă aflaţi, inshallah (cu voia Domnului), Allah va fi mulţumit de voi. Spaniolilor, aţi uitat de sângele vărsat al musulmanilor în timpul Inchiziţiei spaniole. Vom răzbuna crimele voastre (…) care continuă şi acum împotriva Statului Islamic’, căci ‘cu voia lui Allah, Al Andalus ( teritoriul stăpânit de musulmani în Peninsula Iberică în Evul Mediu – n.r.) va fi din nou ceea ce a fost, pământul califatului’, mai spune bărbatul, identificat drept Abu Lais Al Qurdubi, adică Abu Lais “Cordobezul’ (din Córdoba, oraş în Andaluzia, sudul Spaniei – n.r.).

În înregistrarea video, care durează aproape trei minute, se perindă numeroase imagini în care apare regele Spaniei, Felipe al VI-lea, şi şeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy.

În afara celor doi jihadişti care vorbesc în spaniolă şi în timp ce se derulează imagini de la atacul cu furgonetă din Barcelona, o voce din off avertizează în limba arabă că, dacă Spania nu se retrage din alianţa internaţională condusă de SUA şi care luptă împotriva SI în Siria şi Irak, ‘şi nu încetează să poarte război, nu vă vom lăsa niciodată în pace’. ‘Aflaţi că în casa cruciaţilor nu există nevinovaţi’, continuă vocea din off în arabă, pe fondul unor cântece religioase în limbile franceză şi arabă, insistând că SI comite atacuri împotriva civililor pentru că ‘provoacă o durere mai mare’.

În înregistrare, pe fondul unor imagini ale posturilor de televiziune internaţionale care au relatat despre atentatul din Bacelona, se mai spune că: ‘Dacă opresorii închid porţile imigraţiei, deschideţi porţile jihadului’.

Citeşte şi: MAE transmite ultimele informaţii legate de autocarul plin cu români, răsturnat în Germania

Potrivit El Pais, care citează surse din poliţia spaniolă, numele real al ‘Cordobezului’ este Muhammad Yasin Ahram Pérez, născut în Córdoba în urmă cu 22 de ani, fiul Tomasei Pérez, o spanioloaică din Málaga (oraş portuar în Andaluzia – n.r.), în vârstă de 41 de ani, şi al lui Abdelah Ahram, un marocan de 42 de ani, aflat în prezent în închisoare în Tanger (oraş în nord-vestul Marocului, foarte aproape de strâmtoarea Gibraltar – n.r.) pentru rolul său activ în radicalismul jihadist.

Tomasa Pérez, născută într-o familie catolică, l-a cunoscut pe Abdelah Ahram în 1994 şi în 1995 a rămas însărcinată cu primul copil al cuplului, potrivit aceloraşi surse. La 4 decembrie 2014, Tomasa Pérez a părăsit Spania cu fiii săi (inclusiv cu Muhammad) şi a plecat să trăiască în Siria, pentru a se alătura ‘califatului’. Muhammad Yasin este fiul cel mare. Cuplul mai are încă cinci copii, patru băieţi – Musa, Islam, Ousama şi Qoudama – şi o fată, Yunes.

Celălalt individ care apare în video se identifică drept Abu Salman Al Ándalus (Abú Salman ‘Andaluzul’). Cu faţa acoperită, din care se văd doar ochii, şi cu o puşcă pe umăr, el spune: ‘Fie ca Allah să accepte sacrificiul fraţilor noştri din Barcelona. Războiul nostru cu voi va dura până la sfârşitul lumii’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.