Stoltenberg: Furnizarea de armament occidental Ucrainei va facilita obţinerea păcii

Publicat:

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a reafirmat miercuri că furnizarea de armament occidental Ucrainei va facilita obţinerea păcii şi a exprimat regrete pentru accidentul de elicopter produs la periferia Kievului, în timp ce Rusia condamnă furnizarea de arme, informează mediafax.

Accidentul de elicopter este “o nouă tragedie” pentru Ucraina, pe fondul suferinţelor cauzate de război, a declarat Jens Stoltenberg. Potrivit celui mai nou bilanţ, cel puţin 14 persoane au murit, iar altele au fost rănite, după prăbuşirea unui elicopter în zona Bravarî, la periferia nord-estică a oraşului Kiev. În accident a murit inclusiv ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastirski.


Citește și : Fostul preşedinte rus Medvedev, revoltat de un subiect de discuţie la Davos, ‘e o ruşine’

Jens Stoltenberg, care va participa vineri la reuniunea Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, a susţinut că armata ucraineană trebuie să primească armament occidental avansat. “Trebuie să intensificăm furnizarea de armament; dacă vrem pace, trebuie să furnizăm sprijin suplimentar Ucrainei”, a insistat Stoltenberg, citat de postul de televiziune CNN.

Ţările occidentale susţin că furnizarea de armament Ucrainei va consolida poziţia armatei ucrainene pe câmpul de luptă şi ar urma să faciliteze negocierile cu Rusia.

În schimb, Rusia acuză Occidentul că alimentează prelungirea conflictului militar. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de CNN, că aşa-numita “operaţiune militară specială” are rolul opririi “războiului” din Donbas. “Tot ceea ce facem în prezent reprezintă încercări de oprire a războiului din Donbas, în condiţiile în care ostilităţile nu se opriseră din 2014, fiind folosite echipamente grele, artilerie, tancuri şi avioane”, a declarat Putin.

Citește și : Macron şi Meloni au avut un schimb de opinii înaintea summitului UE din februarie

Luni, Putin a acuzat ţările occidentale că alimentează confruntările militare prin furnizarea de armament Ucrainei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina în pofida “războiului hibrid” purtat de Occident împotriva Moscovei şi a cerut înlăturarea capabilităţilor militare din toate statele vecine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.