Stoltenberg: Nu există nicio ‘ameninţare militară imediată’ rusă asupra ţărilor NATO

Publicat:

Stoltenberg: Nu există nicio ‘ameninţare militară imediată’ rusă asupra ţărilor NATO

Ţările NATO nu sunt vizate de “nicio ameninţare militară imediată” din partea Rusiei, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după ce Moscova a acuzat statele occidentale că doresc o escaladare în Ucraina, relatează AFP.

“Atât timp cât nu lăsăm loc pentru neînţelegeri sau evaluări eronate la Moscova sau în alte capitale ale ţărilor care ar putea, potenţial, să ne atace, nu există nicio ameninţare militară împotriva statelor NATO”, a declarat Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă la Stockholm cu premierul suedez Ulf Kristersson, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Întrebat despre posibilitatea ca Rusia să testeze angajamentul ţărilor NATO de a apăra una dintre ele în cazul unui atac, în conformitate cu articolul 5 din tratatul Alianţei, Stoltenberg a răspuns: “Nu vedem nicio ameninţare militară imediată împotriva unei ţări NATO”.

“Prin urmare, nu credem că articolul nostru 5 va fi pus la încercare”, a adăugat secretarul general al NATO, aflat în vizită în Suedia, ţară care a aderat la NATO în aprilie.

Aceste declaraţii survin după noi tensiuni între Rusia şi ţările membre NATO care au anunţat un sprijin militar sporit pentru Ucraina.

Kremlinul a criticat recent Alianţa Nord-Atlantică pentru că a lansat “un nou ciclu de escaladare” după decizia Statelor Unite de a autoriza Kievul să atace ţinte din Rusia pentru a apăra oraşul ucrainean Harkov.

Totodată, Parisul a anunţat joi seara că va furniza Kievului avioane de luptă Mirage 2000-5, autorităţile ruse estimând ca reacţie că Franţa este “pregătită să participe direct la conflict”.

Ulf Kristersson a anunţat, la rândul său, că avioane de luptă suedeze vor participa la forţa de supraveghere aeriană a Alianţei, în principal cu avionul său Gripen în Marea Baltică.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Franţa, le-a cerut din nou aliaţilor săi occidentali “să facă mai mult” pentru a ajuta Kievul în faţa agresiunii ruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horror! O femeie a fost ÎNGHIŢITĂ de un piton uriaş

O femeie a fost ÎNGHIŢITĂ de un piton uriaş Rămăşiţele unei femei dispărute au fost găsite în stomacul unui piton, care o înghiţise în întregime,...

ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii

ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii Inspectorii ANSA au efectuat controale, în perioada mai-iunie, în taberele de odihnă pentru copii și adolescenți...

Anchetă internă la Serviciul Vamal

Anchetă internă la Serviciul Vamal Conducerea Serviciului Vamal se autosesizează și anunță inițierea unei anchete interne în legătură cu descinderile și reținerile din această...

Au fost implementate măsuri pentru îmbunătățirea sistemului judecătoresc și activității Institutului Național al Justiției

Au fost implementate măsuri pentru îmbunătățirea sistemului judecătoresc și activității Institutului Național al Justiției Viitorii candidați la funcțiile de judecători și de procurori, care frecventează...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.