Stoltenberg: Talibanii trebuie să participe la procesul de reconciliere afgană

Publicat:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut marţi talibanilor să participe la procesul de reconciliere afgană, după o întâlnire cu preşedintele Ashraf Ghani de la Kabul, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Stoltenberg a spus că continuarea bătăliei nu are rost şi că “dacă vor să fie parte a viitorului în Afganistan, ei trebuie să se aşeze la masa de negociere”.


Citește și : FT: Facebook şi Google aderă la noile standarde ale Internetului

La rândul său, Ashraf Ghani a spus că talibanii sunt numai unul dintre factorii în conflict şi că “bătăliile în desfăşurare au multe dimensiuni care trebuie abordate”.

Jens Stoltenberg şi o delegaţie de rang înalt s-au întâlnit cu preşedintele afgan Ashraf Ghani, prim-ministrul Abdullah Abdullah, precum şi cu comandantul forţelor internaţionale în Afganistan, gen. Austin Scott Miller, în cadrul unei vizite surpriză la Kabul.

Sosirea lui a avut loc în contextul în care militanţii talibani şi-au intensificat atacurile asupra forţelor afgane de securitate în întreaga ţară, ceea ce a provocat zilnic un mare număr de victime.

Numai marţi, cel puţin 25 de membri ai forţelor de securitate au fost ucişi după ce militanţi talibani au atacat o bază militară puternic fortificată din vestul Afganistanului.

Citește și : Peste 2.000 de migranţi s-au înecat în Mediterană de la începutul acestui an

De asemenea, trupele internaţionale au fost tot mai mult vizate şi de forţele afgane în ultimele săptămâni. Sâmbătă, un soldat american a fost ucis şi un altul rănit în estul Afganistanului în urma a ceea ce pare a fi un atac al “aliaţilor” afgani.

Luna trecută, un general american a fost rănit în timpul unui atac taliban asupra sediului guvernatorului din oraşul Kandahar, din sudul ţării. Generalul Miller, care a fost şi el prezent, a scăpat nevătămat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.