Stormy Daniels, în boxa martorilor în procesul privind banii din campania lui Trump

Publicat:

Stormy Daniels, în boxa martorilor în procesul privind banii din campania lui Trump

Stormy Daniels a depus marți mărturie la procesul penal al lui Donald Trump, pregătind o confruntare mult așteptată între fostul președinte american și vedeta porno care spune că a întreținut cu acesta relații sexuale, scrie Reuters.

Daniels se află în centrul primului proces penal al unui fost președinte. Procurorii susțin că Trump a acoperit o plată de 130.000 de dolari pentru tăcere pe care fostul său avocat Michael Cohen i-a făcut-o lui Daniels în perioada premergătoare alegerilor din 2016, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Cohen a declarat anterior că Trump l-a îndemnat să o plătească pe Daniels pentru a păstra tăcerea în legătură cu o întâlnire sexuală pe care aceasta spune că a avut-o cu Trump în 2006.

Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, a venit la bară îmbrăcată complet în negru, cu ochelari cu ramă neagră. Ea și-a început mărturia descriind educația pe care a primit-o de la o mamă singură, care uneori dispărea zile întregi. Ea a spus că a început să danseze într-un club la vârsta de 17 ani.

„Am început să dansez în weekend, ceea ce a fost chiar mișto, pentru că nu trebuia să lipsesc de la cursuri”, a spus Daniels, adăugând că salariul era mai bun decât „să dau cu lopata în bălegar”.

Trump s-a lăsat pe spate în scaunul său, ușor aplecat, în timp ce o privea.

Înainte de mărturia ei, judecătorul Juan Merchan a spus că Daniels va putea depune mărturie despre detaliile de bază ale întâlnirii. Avocatul apărării lui Trump, Susan Necheles, a obiectat, argumentând că mărturia era periferică pentru un caz centrat pe înregistrări financiare.

Procurorul Susan Hoffinger a declarat că mărturia era necesară pentru a completa povestea și a stabili credibilitatea lui Daniels.

Când a intrat în sala de judecată, Trump a repetat plângeri privind fondul cazului, dar nu a menționat-o pe Daniels. Trump a fost amendat până acum cu 10.000 de dolari pentru că a încălcat un ordin de interdicție care îl împiedică să vorbească despre martori.

Înainte ca Daniels să depună mărturie, juraților le-au fost arătate pasaje din mai multe cărți ale lui Trump, inclusiv unul care spunea: „O dinamică sexuală este întotdeauna prezentă între oameni, cu excepția cazului în care ești asexual”. Alte pasaje îi sfătuiau pe cititori să își supravegheze atent operațiunile de afaceri. „Întotdeauna îmi semnez cecurile, așa că știu unde se duc banii mei”, scria un fragment. Procurorii au arătat că semnătura fostului președinte se afla pe plățile aflate în centrul cazului. Ei spun că Trump a etichetat în mod fals plățile de rambursare către Cohen în 2017 ca fiind cheltuieli legale în registrele contabile ale companiei sale imobiliare pentru a acoperi ceea ce ei numesc o schemă ilegală de influențare a alegerilor din 2016 prin cumpărarea tăcerii unor persoane cu informații potențial dăunătoare.

În 2018, Cohen a pledat vinovat de încălcarea legii federale de finanțare a campaniilor electorale prin plata către Daniels. El a declarat că Trump l-a îndrumat să facă plata.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Trump, care candidează din nou la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare pentru falsificare de documente de afaceri și neagă orice relație sexuală cu Daniels. Avocații apărării lui Trump le-au spus celor 12 jurați și celor șase supleanți că mărturia lui Daniels nu va fi relevantă pentru încălcările de documente care se află în centrul cazului procurorilor.

Daniels, în vârstă de 45 de ani, a declarat că a întreținut relații sexuale cu Trump, în vârstă de 77 de ani, la un hotel din Lake Tahoe, în timp ce acesta era căsătorit cu soția sa Melania Trump. Avocații lui Trump au sugerat că ea căuta un rol în reality show-ul lui Trump, The Apprentice.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Liderul tentativei de lovitură de stat din RD Congo a fost ucis

Liderul tentativei de lovitură de stat din RD Congo a fost ucis Liderul tentativei de lovitură de stat din Republica Democratică Congo, un activist din...

VIDEO/ Stăuceni: Locuitorii așteaptă schimbări după noul statut al localității

VIDEO/ Stăuceni: Locuitorii așteaptă schimbări după noul statut al localității Locuitorii din Stăuceni se pot considera oficial orășeni, după ce Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă...

Ministrul iranian de interne confirmă accidentul unui elicopter din flotila preşedintelui Ebrahim Raisi

Ministrul iranian de interne confirmă accidentul unui elicopter din flotila preşedintelui Ebrahim Raisi Un elicopter dintr-un convoi care transporta mai mulţi oficiali iranieni, printre care...

Durov a anunțat o actualizare majoră pentru Telegram

Durov a anunțat o actualizare majoră pentru Telegram Urmează actualizări pe messengerul Telegram: luna aceasta va fi introdusă o căutare globală cu hashtag-uri. Despre aceasta...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.