Străinii care se înrolează în armata FR vor primi cetățenia rusă

Publicat:

Străinii care se înrolează în armata FR vor primi cetățenia rusă

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a semnat joi un decret care prevede acordarea cetăţeniei ruse străinilor care semnează un contract cu armata rusă pe parcursul desfăşurării războiului din Ucraina, informează EFE, citat de Agerpres.

Citește și: Stoltenberg convoacă o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina


Documentul a fost publicat pe portalul oficial de informaţii juridice al Rusiei. Putin a declarat pe 14 decembrie că în fiecare zi circa 1 500 de persoane au semnat contracte cu armata rusă.

Decretul permite personalului militar străin care s-a pensionat din motive de sănătate sau militarilor care şi-au derulat deja contractul cu Forţele Armate Ruse să solicite cetăţenia rusă.

În afară de militari, şi membrii familiilor acestora vor putea solicita un paşaport rusesc.

La sfârşitul lunii decembrie, vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a dat asigurări că jumătate de milion de persoane s-au înrolat cu contract în armata rusă în cursul anului 2023.

Anterior, autoritățile ruse au anunțat despre facilitarea procedurii de acordare a cetățeniei FR, inclusiv cetățenilor moldoveni.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, declara în acest context că nu și-ar dori ca moldovenii să devină „carne de tun” pentru Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.