SUA : 26 de morți și peste 20 de raniți – bilanțul atacului armat din Texas

Publicat:

Un bărbat a deschis focul duminică într-o biserică din Texas, ucigând 26 de persoane în plin serviciu religios, într-unul din cele mai grave atacuri armate din istoria recentă a Statelor Unite, transmite agerpres .

Acest nou masacru a avut loc la doar cinci săptămâni distanţă de cel din Las Vegas, atacul cel mai sângeros comis vreodată în SUA, cu 58 de morţi, care a relansat dezbaterea asupra reglementării armelor de foc.


Duminică, în jurul orei 11,20 (17,20 GMT), un “bărbat tânăr alb în vârstă de circa 20 de ani”, “îmbrăcat tot în negru”, înarmat cu o puşcă de asalt şi purtând o vestă antiglonţ, a deschis focul asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, un cătun din Texas, au informat autorităţile locale.

El şi-a continuat imediat atacul în interiorul bisericii, în plină slujbă religioasă, înainte de a primi replica unui locuitor care şi-a luat arma şi l-a înfruntat. Atacatorul a reuşit să fugă, dar a fost găsit mort în maşina sa la puţin timp după aceea, fără a se şti la acest moment dacă s-a sinucis sau cineva a tras asupra sa.

Autorităţile nu au comunicat identitatea trăgătorului, iar motivaţia pentru acţiune rămâne încă necunoscută. Conform presei americane, ar fi vorba de un fost militar de 26 de ani care a fost concediat din Forţele Aeriene după ce a compărut în faţa curţii marţiale în 2014, care trăia la periferia oraşului San Antonio, situat la circa 50 de km de locul atacului.

Citiți și : Răsturnare de situație în cazul fostului lider al Cataloniei. După l-a arestat, justiția belgiană îl va elibera condiționat până la stabilirea situației sale

“La acest moment, există 26 de vieţi care au fost pierdute. Nu ştim dacă acest bilanţ se va agrava sau nu”, a declarat jurnaliştilor guvernatorul din Texas, Greg Abbott, evocând “cel mai grav atac armat în masă din istoria” statului pe care îl conduce.

Aproximativ 20 de oameni au fost răniţi. Victimele au vârste între 5 şi 72 de ani.

Printre persoanele ucise se numără şi una din fetele pastorului bisericii baptiste, în vârstă de 14 ani.

Preşedintele american, Donald Trump, aflat în turneu în Asia, a denunţat un atac armat “terifiant”.

Anterior, el a scris pe Twitter: “Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas”. Casa Albă a informat că Trump a discutat cu guvernatorul Abbott.

Luna trecută, un trăgător a ucis 58 de persoane la Las Vegas în cel mai grav incident armat din istoria modernă a SUA. Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a rănit de asemenea alţi aproape 550 de spectatori la un concert de muzică country, înainte de a se sinucide.

Masacrul de duminică din Texas nu este primul dintr-un loc de cult. În iunie 2015, Dylann Roof, un partizan al supremaţiei albe, a ucis nouă enoriaşi în Biserica Metodistă Emanuel din Charleston, în Carolina de Sud, simbol al luptei negrilor contra sclaviei. El a fost condamnat în ianuarie la pedeapsa capitală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.