SUA acuză Teheranul că nu a făcut ‘propuneri constructive’ în dosarul nuclear iranian

Publicat:

Statele Unite au criticat vineri autorităţile de la Teheran, apreciind că nu au făcut ”propuneri constructive” în cursul negocierilor privind programul nuclear de la Viena, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Noul guvern iranian nu a venit la Viena cu propuneri constructive”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Europenii şi-au exprimat vineri ”dezamăgirea şi îngrijorarea” la câteva zile după reluarea, la Viena, a negocierilor privind dosarul nuclear iranian, potrivit unor înalţi diplomaţi din Franţa, Germania şi Regatul Unit.

”Teheranul revine aproape asupra tuturor compromisurilor la care s-a ajuns cu dificultate” în timpul primei runde de negocieri între aprilie şi iunie, au spus sursele citate.

Încheiat în 2015 între Republica Islamică şi şase mari puteri (SUA, Rusia, China, Franţa, Germania, Regatul Unit), acordul nuclear iranian a fost afectat în urma retragerii unilaterale a Statelor Unite în 2018 şi a restabilirii sancţiunilor.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa

În ripostă, Teheranul a renunţat la majoritatea angajamentelor sale. Negocierile de la Viena au ca scop revenirea la acord a Washingtonului, care participă indirect la discuţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.