SUA: Un fost agent CIA riscă închisoarea pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de spionaj

Publicat:

Un juriu din Virginia l-a găsit vinovat de spionaj pe un fost agent CIA, care a transmis documente confidenţiale Chinei, a anunţat Departamentul de Stat, relatează Le Figaro, potrivit news.ro .

Kevin Mallory, în vârstă de 61 de ani, a lucrat pentru CIA şi Agenţia americană de informaţii militare. El a părăsit serviciile guvernamentale în 2012.


Citește și : Preşedintele Rouhani doreşte să discute mai mult cu Rusia despre retragerea „ilegală” a SUA din acordul nuclear iranian

Departamentul de Stat a a precizat că Mallory riscă închisoarea pe viaţă. Verdictul va fi pronunţat la 21 septembrie.

Mallory, care vorbeşte dialectal mandarin, ar fi mers la Shanghai în martie şi aprilie 2017, unde s-ar fi întâlnit cu un spion.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, Mallory i-ar fi scris respectivei persoane: „obiectivul tău este să obţii informaţii, iar obiectivul meu este să fiu plătit”.

Pe de altă parte, fostul diplomat a susţinut, în cursul unei audieri FBI, că persoana cu care s-a întâlnit la Shanghai i-a spus că lucrează pentru un centru de reflecţie chinez, Shanghai Academy of Social Sciences (SASS).

FBI are informaţii cel puţin din 2014 că spioni chinezi folosesc afilieri SASS pentru a-şi acoperi identităţile, potrivit Departamentului de Justiţiei.

Citește și : Afganistan: 19 polițiști și 17 militari au fost uciși în atacuri ale talibanilor

Mallory este acuzat şi pentru că nu a declarat 16.500 de dolari cash, găsiţi în două genţi în timp ce tranzita aeroportul Chicago.

FBI a confirmat că fostul diplomat a avut acces la informaţii secrete atunci când a lucrat pentru Guvern. Accesul a fost sistat atunci când a încetat să mai fie angajat al statului, în 2012, an când bărbatul a decis să devină consultant independent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.