SUA ar putea aproba vânzarea de F-16 către Turcia în două luni

Publicat:

Procesul de aprobare de către SUA a vânzării de avioane de luptă F-16 către Turcia, ţară membră NATO, decurge favorabil şi s-ar putea finaliza în două luni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, citat vineri de Reuters, potrivit agerpres.

Turcia a solicitat SUA în octombrie 2021 să-i vândă 40 de avioane F-16 produse de Lockheed Martin Corp şi aproape 80 de kituri de modernizare pentru avioanele sale de război existente, după ce achiziţia de F-35 a căzut.


Citeşte şi: Netanyahu REVINE şi consecinţele sunt SEISMICE – Black News

CNN Turk îl citează pe purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Ibrahim Kalin care, într-un interviu acordat joi seara acestui canal de televiziune, a afirmat că administraţia preşedintelui Joe Biden depune eforturi sincere în această privinţă.

“Nu este foarte uşor să faci un pronostic clar, dar există se pare o mare probabilitate ca procesul să se finalizeze într-o lună sau două”, a spus Kalin, întrebat dacă SUA ar putea vinde aparate F-16 Turciei.

Citeşte şi: Greta Thunberg: ‘Este timpul să transformăm sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului! – Black News

“Când asta se va întâmpla, problema legată de F-16 – atât modernizarea, cât şi achiziţionarea de noi avioane F-16 – va fi rezolvată”, a adăugat el.

În septembrie, preşedintele Erdogan a declarat că a primit un feedback “pozitiv” din partea a doi senatori americani cu care s-a întâlnit la New York cu privire la sprijinul lor potenţial pentru această vânzare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.