SUA: Atac armat la Jacksonville. Mai multe persoane au murit – VIDEO

Publicat:

UPDATE:  Două persoane au fost ucise şi unsprezece rănite de un bărbat, care s-a sinucis mai apoi, ce a deschis focul, duminică, în timpul unui turneu de joc video la Jacksonville, în statul american Florida, a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit agerpres.

“Sunt trei persoane decedate la faţa locului. Una dintre ele este suspectul, care şi-a pus capăt zilelor”, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeriful Mike Williams. El a indicat că unsprezece oameni au fost răniţi şi internaţi.


Citește și : Migranţii de la bordul navei Diciotti au debarcat în portul Catania din Siclia

Williams a relevat că identitatea autorului atacului a fost stabilită, fiind vorba de David Katz, de 24 ani, din Baltimore, cel mai mare oraş din Maryland, în nord-estul SUA.

Şeriful a precizat că acesta concura în turneul de Madden NFL 19, joc video de fotbal american, în cadrul căruia s-a produs evenimentul, şi că atacatorul a folosit “cel puţin un pistol”.

National Football League (NFL), Liga Naţională de Fotbal American, a declarat într-un comunicat că este “şocată şi profund întristată de tragedia oribilă” din Jacksonville.

Competiţia se desfăşura într-un bar din Jacksonville Landing, un centru comercial din centrul oraşului, fiind urmărită în direct prin internet. În imaginile difuzate se observă reacţia celor prezenţi şi se aud strigăte, înainte de întreruperea transmisiunii.

Poliţia a lansat un apel la martori pentru a obţine alte imagini ale atacului.

Citește și: Armata americană a investit un miliard de dolari în baza aeriană din Câmpia Turzii. Aici vor fi amplasate arme de ultimă generație

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că preşedintele Donald Trump a fost informat despre incidentul armat din Jacksonville.

Biroul guvernatorului Floridei, Rick Scott, a indicat că Trump a propus autorităţilor locale furnizarea “oricărei asistenţe federale care ar fi necesară”.

Florida a fost marcată de mai multe atacuri armate în ultimii ani. În iunie 2016, un bărbat a ucis 49 de persoane într-un club de noapte din Orlando. Pe 14 februarie 2018, un tânăr de 19 ani a deschis focul într-un liceu din Parkland, ucigând 17 persoane înainte de a fi arestat.

Știre inițială: Mai multe persoane au murit, duminică, într-un atac armat la Jacksonville, Florida, au anunţat autorităţile locale, fără să precizeze numărul deceselor, relatează presa americană, potrivit news.ro .

“Atac armat la Jacksonville Landing. Staţi departe de zonă. Zona nu este sigură în acest moment”, a anunţat biroul şerifului din Jacksonville, precizând că s-au înregistrat “mai multe decese”.

Citește și : Migranţii de la bordul navei Diciotti au debarcat în portul Catania din Siclia

Potrivit presei din SUA, atacul a avut loc în timpul unui turneu de jocuri video.

Pe Twitter, autorităţile au menţionat că un suspect a murit la faţa locului şi că nu se ştie dacă mai există un atacator, cercetările continuând.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.