SUA: Autorul atacului armat din Texas se află într-o stare de confuzie mintală (avocat)

Publicat:

Autorul atacului armat care a făcut zece morţi şi 13 răniţi într-un liceu din Texas (sudul SUA) se află într-o stare de confuzie mintală, a afirmat luni avocatul său, transmite AFP, potrivit agerpres.

Dimitrios Pagourtzis, elev de 17 ani la Santa Fe High School unde a comis atacul, a fost inculpat, printre altele, pentru crimă, capăt de acuzare pasibil de pedeapsa cu moartea pentru un adult. El s-a folosit de o puşcă şi un pistol deţinute legal de tatăl său.


Citește și : Ancheta rusă: Trump acuză CIA din timpul administraţiei Obama că a vrut să comită un ”asasinat politic”

“Cred că există ceva în antecedente în termeni de sănătate mintală”, a declarat avocatul Nicholas Poehl, potrivit canalului NBC News. “Cred că este în continuare într-o totală confuzie în ce priveşte incidentul”, a mai spus apărătorul.

Şeriful Henry Trochesset din comitatul Galveston, unde se găseşte oraşul Santa Fe, a făcut cunoscut într-o conferinţă de presă că adolescentul a fost plasat sub supraveghere specială de teamă că se va sinucide în detenţie.

Trochesset a oferit noi detalii asupra tragediei: doi poliţişti staţionaţi în liceu au intrat în confruntare cu trăgătorul la patru minute după debutul atacului armat.

“Ei l-au blocat într-o zonă, izolându-l (…), pentru a evita să facă mai multe pagube în alte clase”, a explicat şeriful.

Un minut de tăcere a fost păstrat luni în întreg statul ca omagiu adus celor opt elevi şi doi profesori împuşcaţi. Cel puţin doi răniţi erau în continuare luni în spital, inclusiv unul dintre poliţiştii staţionaţi în liceu care se află în stare critică, a informat spitalul universitar al statului Texas (UMTB).

Semn că situaţia este tensionată în regiune: trei şcoli au semnalat luni ameninţări legate de arme de foc.

Un elev a adus o armă neîncărcată într-un campus, în timp ce altul a venit cu o armă pentru a o îndrepta se pare asupra lui, iar un al treilea elev a trimis un SMS cuiva pentru a cere să i se aducă o armă, au făcut cunoscut media locale. Cei trei tineri au fost arestaţi.

Mai multe şcoli din Texas au anunţat întărirea măsurilor de securitate, unele preferând să sporească vizibilitatea poliţiştilor, altele interzicând sacii de spate sau schimbându-şi codul vestimentar pentru a elimina hainele ample similare pardesiului purtat de Dimitrios Pagourtzis.

Citește și : Un nou acord mai vast cu Iranul va fi „foarte dificil” de încheiat, afirmă ministrul britanic de externe

Trenton Beazely, unul dintre supravieţuitorii masacrului de vineri, a povestit la postul ABC că atacatorul “cânta, făcea glume şi repeta sloganuri şi versuri”. “De fiecare dată când omora pe cineva, spunea ‘another one bites the dust’ (încă unul muşcă din ţărână)”, titlul unui celebru cântec al grupului Queen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

R. Moldova se pregătește să primească un nou sistem de apărare antiaeriană

R. Moldova se pregătește să primească un nou sistem de apărare antiaeriană Ministerul Apărării a identificat de unde va procura un sistem de apărare antiaeriană,...

Civili polonezi se antrenează cu armata, pe fondul războiului din Ucraina

Civili polonezi se antrenează cu armata, pe fondul războiului din Ucraina La o bază militară poloneză situată la sud-vest de Varşovia, 200 de civili învaţă...

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări Republica Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări, având suficienți...

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale Republica Moldova va primi un împrumut de 98 de milioane de euro pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.