SUA: Bill Clinton, criticat pentru lipsa de compasiune şi de regrete faţă de Monica Lewinsky

Publicat:

Fostul preşedinte american Bill Clinton şi-a atras luni critici violente, care au denunţat lipsa lui de compasiune şi de regrete faţă de Monica Lewinsky, cu care a avut o legătură la Casa Albă, informează AFP, potrivit agerpres.

Întrebat de postul NBC despre Monica Lewinsky, care i-a fost amantă în 1995 şi 1996 pe vremea când era stagiară la Casa Albă, Bill Clinton a dezvăluit că nu şi-a cerut niciodată scuze personal în faţa ei.


Citește și : Somalia: Cel puţin 49 de persoane au murit în urma trecerii ciclonului tropical Sagar

În februarie, Monica Lewinsky a scris o mărturie, publicată în revista Vanity Fair, explicând inclusiv faptul că ea a suferit de stres post-traumatic cauzat de mediatizarea legăturii sale şi de ancheta procurorului special Kenneth Starr. După ce afirmase multă vreme că relaţia era una consimţită, Monica Lewinsky a explicat că tinereţea sa (22 de ani) şi diferenţa de statut între ea, tânără stagiară, şi preşedintele SUA, făceau însăşi ideea de consimţământ una “discutabilă”.

Întrebat dacă i-a prezentat vreodată scuze directe Monicăi Lewinsky, fostul preşedinte a răspuns negativ. “Am spus de mai multe ori public că îmi pare rău. Este total diferit. Scuzele erau publice”, a spus el.

Presat de jurnalistul de la NBC, Craig Melvin, să explice dacă el consideră că-i datorează scuze Monicăi Lewinsky, Bill Clinton nu a răspuns, iar scriitorul James Patterson, coautor împreună cu el al unui roman lansat luni, a retezat-o scurt: “Sunt 20 de ani de atunci, să fim serioşi!”, a declarat romancierul, vizibil agasat de acest tir de întrebări. “Să vorbim de JFK. Să vorbim de LBJ”, a spus el, cu referire la foştii preşedinţi John F.Kennedy şi Lyndon B.Johnson, cunoscuţi pentru numeroasele lor relaţii extraconjugale. “Gata acum!”, a conchis el.

“Bill Clinton este în mod clar unul dintre motivele pentru care avem nevoie de #MeToo”, a comentat jurnalista Courtney Enlow pe Twitter, unde soţul fostei candidate la preşedinţia SUA este vehement criticat. “Apreciez mişcarea #MeToo”, a declarat democrata de 71 de ani, apreciind că aceasta “ar fi trebuit să apară mai devreme”.

După ce scandalul Harvey Weinstein a izbucnit la începutul lui octombrie anul trecut, zeci de bărbaţi aflaţi în posturi de conducere în divertisment, politică sau mass-media au fost obligaţi să demisioneze din funcţie după ce au fost acuzaţi de hărţuire sau agresiune sexuală.

Citește și : Marea Britanie este gata să iasă din UE fără un acord cu Bruxelles-ul

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.