SUA: Christine Hallquist ar putea deveni prima femeie transgen aleasă guvernator

Publicat:

Christine Hallquist a câştigat marţi seară alegerile primare democrate pentru postul de guvernator în statul Vermont potrivit rezultatelor parţiale citate de mass-media americane şi ar putea deveni, dacă obţine victoria la legislativele din noiembrie, prima femeie transgen aleasă guvernator în Statele Unite, relatează miercuri France Presse, potrivit agerpres.

“Moment istoric!”, a salutat cu majuscule pe Twitter Victory Fund, o organizaţie ce sprijină candidaţii LGBT în politică.


Citește și : Donald Trump condamnă atacul terorist din Londra: Aceste „animale nebune” trebuie contracarate prin „forţă”

Dar victoria lui Christine Hallquist în alegerile din noiembrie nu este asigurată în timp ce adversarul său republican va fi guvernatorul în exerciţiu Phil Scott. El a câştigat lejer alegerile sale primare potrivit rezultatelor parţiale difuzate de mass-media.

În 2015, “Christine a luat decizia să devină ea însăşi, o femeie transgen”, se precizează într-o scurtă biografie disponibilă pe website-ul campaniei sale. Christine Allquist era atunci director al unei companii.

În noiembrie anul trecut, o altă femeie transgen a obţinut o victorie istorică. Danica Roem a devenit prima persoană transgen aleasă în parlamentul unui stat american, Virginia.

Citește și : Fotografiile unui jurnalist american răpit acum 6 ani în Siria, expuse la Washington

La ora 2.45 GMT, Christine Hallquist era pe primul loc, câştigând peste 48% din voturi după numărarea a 87% dintre buletinele de vot, potrivit New York Times.

Alţi trei candidaţi se aflau de asemenea în cursă, James Ehlers, un activist de mediu, Brenda Siegle, o organizatoare de festival, şi Ethan Sonneborn, un adolescent de 14 ani care a profitat de un vid juridic ce nu stabileşte limita de vârstă pentru a candida.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru...

Au rămas fără permis fiind surprinși că „zboară” pe traseu

Au rămas fără permis fiind surprinși că „zboară” pe traseu Un chișinăuian nu va mai putea conduce în următoarele trei luni de zile după ce...

Comisarul european pentru extindere vine la Chişinău

Comisarul european pentru extindere vine la Chişinău Mai mulți oficiali europeni, printre care și comisarul european pentru extindere și vecinătate, Oliver Varhelyi, vor veni miercuri...

VIDEO// Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric

Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric Peste 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate astăzi împotriva Ucrainei vecine,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.