SUA: Contabilul lui Paul Manafort recunoaște că ajutat la falsificarea rapoartelor financiare

Publicat:

Contabilul lui Paul Manafort, fostul șef de campanie al președintelui american Donald Trump în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, a recunoscut în instanță că a ajutat la falsificarea rapoartelor financiare pentru reducerea taxelor și pentru a-l ajuta să obțină împrumuturi, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Cynthia Laporta, contabilul care s-a ocupat de finanțele lui Manafort începând cu anul 2014, a recunoscut în fața juriului din Alexandria, Virginia falsificarea documentelor pentru a primi imunitate în cazul în care Manafort este condamnat.


Citește și : Pompeo îndeamnă la ”menţinerea presiunii” asupra Coreei de Nord

Fostul șef de campanie este acuzat de 18 infracțiuni, printre care fraudă bancară, și poate primi o pedeapsă de până la 30 de ani în închisoare dacă este găsit vinovat. Acesta a pledat nevinovat la începutul procesului.

Aceasta a recunoscut în fața instanței că îi este frică de o condamnare, explicând că a fost de acord cu propunerile contabile făcute de Manafosrt și Rick Gates deoarece nu voia să creeze probleme pentru firma în care lucra sau să piardă un client atât de important.

„Regret foarte mult ceea ce am făcut”, a declarat Laporta, în a patra zi de proces în cazul lui Manafort, care este bănuit că a ascuns zeci de milioane de dolari obținuți din colaborările cu politicieni pro-ruși din Ucraina pentru a evita plata taxelor.

Declarația făcută de Laporta, al 14-lea martor interogat de către procurori, a fost cea mai importantă în construirea cazului împotriva fostului șef de campanie.

Citește și : Erdogan: Ankara blochează activele în Turcia ale miniştrilor americani ai Justiţiei şi Internelor

Atât ea, cât și alt contabilul precedent al lui Manafort, Philip Ayliff, au declarat că nu știau de conturile deținute de acesta în străinătate.

Paul Manafort a încercat să ascundă venituri în valoare de zeci de milioane de doari în 30 de bănci străine din trei state diferite, au declarat procurorii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.