SUA : Curtea Supremă a refuzat un recurs al administraţiei Trump cu privire la ”Dreamers”

Publicat:

Curtea Supremă a Statelor Unite i-a aplicat luni o lovitură dură preşedintelui Donald Trump, refuzând să examineze un recurs al administraţiei sale împotriva hotărârii justiţiei care blochează desfiinţarea unui program ce protejează tineri migranţi care au intrat ilegal în Statele Unite pe când erau copii, scrie Reuters.

Preşedintele republican intenţiona să desfiinţeze, începând de luna viitoare, acest program lansat în 2012 de către predecesorul său, democratul Barack Obama, şi care protejează aproximativ 700.000 de “Dreamers” (visători) de expulzare, conform news.ro .


Un judecător federal din San Francisco a blocat temporar, pe 9 ianuarie, abrogarea programuluii Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA), care urma să intre în vigoare luna viitoare.

Citește și :

Judecătorii Curţii Supreme nu îşi explică decizia, într-o scurtă hotărâre, dar subliniază că apelul Guvernului federal a fost ”respins fără prejudecată”.

Această formulare sugerează că ei nu au luat încă o hotărâre pe fond cu privire la acest subiect, în contextul în care dezbaterea continuă la un nivel de jurisdicţie inferior.

Voinţa lui Trump de a desfiinţa programul Daca a provocat o serie de recursuri judiciare, depuse de state democrate şi diverse asociaţii la mai multe tribunale federale.

Administraţia republicană consideră că Obama şi-a depăşit puterile prezidenţiale prin faptul că a decis să înfiinţeze acest program, fără aprobarea Congresului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.