SUA destăşoară avioane invizibile F-22 în Qatar

Publicat:

SUA au desfăşurat pentru prima oară avioane invizibile F-22 în Qatar, a anunţat vineri Pentagonul, sporind astfel prezenţa militară americană în Golful Persic, în plină tensiune cu Iranul, informează sâmbătă France Presse, scrie agerpres.

Aparatele F-22 Raptor au fost desfăşurate “pentru a apăra forţele şi interesele americane”, a anunţat comandamentul general al forţelor americane într-un comunicat care nu precizează numărul avioanelor trimise.


Citește și : Ford va reduce numărul uzinelor din Europa până la sfârşitul anului 2020

O imagine difuzată de asemenea de Pentagon arată cinci avioane F-22 zburând deasupra bazei americane de la Al Udeid din Qatar.

Teheranul şi Washingtonul sunt angajate într-o escaladare verbală de când preşedintele american Donald Trump a decis să retragă Statele Unite din acordul încheiat în 2015 asupra programului nuclear iranian şi să restabilească sancţiunile împotriva Iranului.

În replică, Teheranul a informat la 8 mai despre intenţia sa de a-şi suspenda progresiv angajamentele luate în conformitate cu acordul încheiat în 2015 la Viena dacă europenii, ruşii şi chinezii nu îl ajută să ocolească măsurile restrictive americane, în special în domeniile petrolier şi financiar.

Un vârf de tensiune a fost atins când Iranul a doborât o dronă americană, în 20 iunie, după o serie de atacuri de origine necunoscută împotriva unor petroliere, atribuite de Washington Teheranului, care însă a dezminţit.

Citește și : UE a ajuns la un acord comercial cu naţiuni din America de Sud

În luna mai, SUA – vorbind despre un posibil plan de atac iranian împotriva forţelor americane în regiune – desfăşuraseră în Golf un portavion, precum şi bombardiere B-52 Stratofortress, capabile să transporte rachete cu încărcătură nucleară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.