SUA invită la cooperare în investigarea accidentului aviatic al unei companii ucrainene în Iran

Publicat:

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a invitat miercuri la ‘cooperare deplină cu orice anchetă asupra cauzelor’ accidentului unui avion al unei companii aeriene ucrainene, care s-a prăbuşit în cursul dimineţii în Iran, cu 176 de persoane la bord, potrivit AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Este vorba de un avertisment voalat la adresa Teheranului, care a anunţat anterior că refuză să transmită cutiile negre constructorului american de aparate Boeing şi ‘americanilor’ în general, notează agenţia de presă franceză.


Citește și: Trump: Niciun american nu a fost rănit de atacurile cu rachete aeriene ale Iranului

‘SUA vor continua să urmărească acest incident îndeaproape şi sunt pregătite să furnizeze Ucrainei orice fel de asistenţă necesară’, a afirmat secretarul de stat american într-un comunicat, fără să citeze Iranul.

El a prezentat ‘cele mai sincere condoleanţe’ rudelor victimelor din partea diplomaţiei SUA.

Aeronava, un Boeing 737, operată de compania Ukraine International Airlines, s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolare la Teheran, cu 176 de persoane la bord – în majoritate iranieni şi canadieni. Nu au existat supravieţuitori în această catastrofă aeriană.

Citește și: Trump: SUA impun ‘imediat’ noi sancţiuni împotriva Iranului

Accidentul a avut loc la puţin timp după tirurile cu rachete iraniene împotriva trupelor americane în Irak, dar nimic nu indică în acest stadiu că ar exista vreo legătură între cele două evenimente.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat deschiderea unei anchete, invitându-i pe toţi ‘să se abţină de la orice fel de speculaţii’ până la finalizarea investigaţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un complex sportiv multifuncțional va fi construit în Șoldănești

Un complex sportiv multifuncțional va fi construit în Șoldănești În orașul Șoldănești va fi construit un complex sportiv multifuncțional. Proiectul, care are o valoare totală...

7 focare de gripă aviară înregistrate în Moldova

7 focare de gripă aviară înregistrate în Moldova Autoritățile din Republica Moldova au confirmat 7 focare de gripă aviară în mai multe localități. Potrivit Agenției...

Statul împarte 6.000 de vouchere pentru procurarea electrocasnicelor

Statul împarte 6.000 de vouchere pentru procurarea electrocasnicelor Peste șase mii de familii aflate în dificultate vor primi, în această toamnă, vouchere pentru procurarea electrocasnicelor....

ALERTĂ METEO! Cod galben de intensificări ale vântului în Chișinău

ALERTĂ METEO! Cod galben de intensificări ale vântului în Chișinău Primăria municipiului Chișinău a emis un apel către locuitorii și oaspeții capitalei în contextul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.