SUA majorează ajutorul financiar pentru refugiaţii rohingya

Publicat:

SUA au anunţat un ajutor suplimentar de 185 milioane de dolari pentru refugiaţii rohingya, potrivit unui comunicat emis la finalul unei reuniuni cu privire la Myanmar, desfăşurată luni seară în marja Adunării Generale a ONU, transmite dpa, potrivit agerpres.

Statele Unite sunt ‘mândre să fie principalul donator’ pentru rohnigya, cea mai mare parte a fondurilor urmând să se îndrepte spre cei care s-au refugiat în Bangladesh după ce au fost alungaţi de guvernul din Myanmar, a declarat ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley.


Citeşte şi: Acuzat de agresiune sexuală, candidatul lui Trump la Curtea Supremă face destăinuiri la TV

‘Avem nevoie ca şi alte ţări să-şi aducă contribuţia’, a subliniat ea, după reuniunea cu uşile închise găzduită de ministrul de externe britanic, Jeremy Hunt.

Suplimentarea de fonduri anunţată luni ridică la 389 de milioane de dolari răspunsul umanitar al Statelor Unite, precizează comunicatul.

Mai mult de 700.000 de rohingya, minoritate etnică musulmană, au fugit în 2017 din Myanmar din cauza violenţelor armatei şi miliţiilor buddhiste, refugiindu-se în Bangladesh, unde trăiesc în imense tabere improvizate.

O misiune a ONU a constatat ‘intenţia de genocid’ în campania de omoruri, violuri şi tortură îndreptată împotriva acestei minorităţi.

Un raport publicat luni de Departamentul de Stat cu privire la criza rohingya descrie campania din Myanmar ca ‘extremă, extinsă, pe scară amplă şi părând îndreptată atât spre terorizarea populaţiei, cât şi spre alungarea locuitorilor rohingya’.

Citeşte şi: Julian Assange a renunţat să mai ceară azil în Ecuador

Myanmar, ţară cu majoritate buddhistă, le refuză minoritarilor rohingya cetăţenia şi accesul la servicii de bază precum asistenţă medicală şi educaţie.

În jur de 10.000 de musulmani rohingya au fost ucişi în operaţiuni de securitate lansate ca răspuns la atacuri ale militanţilor acestei minorităţi.

Potrivit dpa, în marja Adunării Generale este programată miercuri şi o reuniune pe tema crizei de finanţare cu care se confruntă Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) după retragerea finanţării din partea SUA, cel mai mare contributor de până acum.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.