SUA, Marea Britanie şi Canada acuză Rusia de complot pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din R.Moldova

Publicat:

SUA, Marea Britanie şi Canada acuză Rusia de complot pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din R.Moldova

Statele Unite, Marea Britanie şi Canada au acuzat joi Rusia de complot pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale care au loc în octombrie în Republica Moldova, într-o declaraţie comună publicată de Departamentul de Stat, transmite Reuters.

Declaraţia arată că Rusia caută să exacerbeze tensiunile sociale şi să alimenteze percepţiile negative asupra Occidentului şi a actualei echipe a preşedintei pro-occidentale a ţării, Maia Sandu, folosind dezinformare şi propagandă online, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

“Luăm această măsură pentru a ne avertiza partenerii şi aliaţii democratici că actorii ruşi desfăşoară un complot pentru a influenţa rezultatele alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova din toamna acestui an”, se arată în declaraţie.

Ambasada rusă de la Washington nu a comentat deocamdată.

Potrivit celor trei guverne, Rusia susţine candidaţi la preşedinţie şi actori pro-ruşi neidentificaţi “folosesc activ dezinformare şi propagandă online, în mass-media şi pe străzi pentru a-şi promova obiectivele”.

Respectivii actori alimentează criticile la adresa Maiei Sandu şi a formaţiunii sale, PAS, “pentru a incita la proteste”, şi planifică răspândirea de “minciuni” despre caracterul ei şi “presupuse nereguli electorale”.

“Dacă interferenţa Rusiei în alegeri se dovedeşte a nu avea succes, sunt motive să credem că Moscova se va preocupa să incite la proteste”, se adaugă în declaraţie.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Cei trei aliaţi au făcut publică această declaraţie la o zi după ce SUA au impus sancţiuni împotriva Evgheniei Guţul, guvernatoarea pro-rusă a regiunii autonome Găgăuzia, aminteşte Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.